Прийнято вважати, що навчившись одного разу кататись на велосипеді, ми закріплюємо за собою цю навичку на все подальше життя.

Дестін, як і більшість з нас, навчився їздити на велосипеді, ще будучи дитиною. Але через 25 років чоловік отримав цікаву пропозицію від свого друга Барні, - проїхатись на незвичному велосипеді, що, без перебільшення, "ламає мозок". Незвичність двоколісного транспорту полягає в тому, що при повороті руля вправо, переднє колесо повертається вліво (і навпаки). Ані з першої, ані з десятої спроби Дестін, як не старався, не зміг проїхати на такому дивному ровері й декількох метрів. Це стало його особистим викликом!..

Цілих 8 місяців знадобилось чолов'язі, щоб опанувати їзду на цьому велосипеді. При цьому, у його 6-річного сина процес навчання зайняв всього 2 тижні, оскільки, як відомо,  у дітей значно більша нейронна пластичність.
А тепер саме головне! Освоївши велосипед, у якого руль і колесо повертають в різні боки, Дестін не зміг з першого разу проїхатись на звичайному велосипеді. Чоловікові знадобилось близько 20 хвилин, щоб його мозок перелаштувався і згадав набуті ще в дитинстві навички.

Своїм прикладом Дестін не тільки звернув увагу на особливість роботи людського мозку, а й продемонстрував, що розучитись їздити на велосипеді таки можливо. Дивіться відео

Схожі статті

Веловесілля.
Squirt Low-Temperature Chain Lube мастило для низьких температур
105 років — не вирок!

Прокоментувати статтю