105-річний Робер Маршан встановив годинний рекорд в своєму класі (105+), проїхавши 22 км 547 м.

Це взагалі не самий звичайний дідусь. Його ім'я стабільно часто з'являється в стрічці новин, особливо, коли він святкує свій черговий День народження. Два роки тому він, наприклад, влаштував заїзд з набором висоти до точки 911 метрів над рівнем моря. Довжина підйому склала 10 кілометрів, після чого Маршан ще залився бокалом шампанського і це у віці 103 роки.

Зараз йому 105 і він встановив годинний рекорд в категорії для тих, кому за... 105 (хто б сумнівався!), щоб доказати, що і в такому віці ще можна пересуватись на двох колесах. В категорії Masters абсолютний рекорд тримає 87-річний Джон Лі, який в минулому році проїхав по велодрому просто неба 30 км 160 м і вважає, що на критому велодромі здатен подолати позначку 32 кілометри.

Маршан же не жадає спортивних досягнень, а просто займається улюбленою справою і показує гарний приклад іншим людям похилого віку: — Я тут не для того, щоб побити рекорд, а для того, щоб доказати, що й в 105 років ти все ще можеш кататись на велосипеді.

Маршан, до речі, в 2014 році, встановив планку в 26 км 925 м на тому ж самому велодромі в категорії 100+, а також тримає рекорд по найшвидшому подоланню дистанції 100 кілометрів для 100-річної людини з часом 4 години 17 хвилин і 27 секунд. За скільки ви там проїхали минулорічну Київську Сотку?

Колись в юності Робер Маршан був завзятим райдером, але якось так сталося, що знову на велосипед він сів вже у віці за дев'яносто. Зараз він катає кожні вихідні зі своїм місцевим клубом, а також кожного дня заїжджає до тренажерної зали, щоб зробити розтяжку. Під час заїздів він намагається тримати серцевий ритм не вище 110 ударів на хвилину і п'є воду, до якої додає трохи меду.

Схожі статті

Знайти €6000 для Маршана
Розпродаж колекції R2 минулих років!
Остаточний розпродаж двопідвісних рам Kellys 2014-2017 років

Прокоментувати статтю