Ви, мабуть, погодитесь з думкою, що в світі маунтінбайку вже давно не було свіжих мультитульних ідей, то ж вельми приємно, що на цьому полі хтось видумує нові цікавинки. Хизуючись на пафосний італійський манер технічною точністю і вражаючою естетикою, цей мультитул занадто гарний, щоб кинути його в рюкзак, або в кишеню джерсі — він живе всередині каретки!



Вчитель за фахом, італієць Джакомо Макоратті постійно фонтанує ідеями і часи, проведені в гаражі не проходять для нього дарма: на фінальному етапі Світової Серії Ендуро у Фіналє Лігуре, він явив світові його творіння — All In Multitool. Наразі, випущено пілотну серію з сотні екземплярів, але це тільки початок.
 
Джакомо нарахував 6 місяців від загального наброску до першого прототипу, надрукованого на 3D-принтері, а потім ще півтора року відточував конструкцію, тестував і покращував, поки не задовольнився фінальним результатом, впевнившись, що все зроблено, як треба. Джакомо робив мультитул для себе, не маючи бажання вийти з виробом на ринок, але вкрай позитивне сприйняття навіть ранніх прототипів його друзями з веломагазину X-Zone і пропозиція монетизувати мультитул, яку висловив Сальваторе Абела з сайту bicidamontagna.com, визначили подальшу долю винаходу італійця. Ну і нарешті, експозиція у фіналі Світової Серії відкрила All In Multitool світові, де всі наявні передсерійні екземпляри були розпродані в одну мить. Кожна складова деталь мультитула виробляється на півночі Італії у Фріулі, а потім Джакомо збирає їх воєдино власноруч.



Анодовані кришки пропонуються в різних кольорах, тож ви можете зробити цікавий акцент або підтримати існуючу кольорову схему на вашому ровері. Під кришкою є магнітне кільце, яке міцно тримає мультитул всередині вісі каретки.
 
All In Multitool підходить до порожнистих вісей Shimano Hollowtech II, Race Face Cinch, SRAM та інших. Окрім шестигранних біт всередині також є два слоти для ланок ланцюга.


 
Першими клієнтами Джакомо були легенда даунхілу Грег Міннаар і Стів Піт, які оба ганяли на змаганнях з мультитулами у вісях своїх велосипедів.



У Стіва Піта була модель чорного кольору.
 
Нам показали передсерійний зразок, втім All In Multitool на цей момент став ще кращим — тепер його легше виймати з вісі і кришка має дещо інший дизайн, сталеві біти пройшли антикорозійну обробку, а вибір кольорів розширився.
 
Висновок: All In Multitool не схожий ні на який інший мультитул на ринку і він настільки крутий, що це якесь збочення — ховати його від очей всередині вісі каретки. Щодо функціональності, All In Multitool пропонує тільки базові інструменти, але чи це не саме те, що тобі потрібно в покатеньці? Високоякісні біти можна змінити на інші по спеціальному замовленню.


Ціна: € 65.
Вага: 114 грамів.
Що всередині: 3, 4, 5, 6-мм шестигранники, PH1 і торкс T25.
Кольори кришок: жовтий, червоний, фіолетовий, зелений, чорний.

Source.

Схожі статті

Ремінна трансмісія/Trek Auto Belt.
Новинки від Shimano: компоненти SLX 2013
Трохи аналітики по велозалізу після Євробайку 2016

Прокоментувати статтю