Найбільші виставки цього року закінчились і ось, що ми зрозуміли про майбутнє.

Виставка Євробайк закінчилась тиждень тому і тепер ми знаємо, які секрети чекають на нас у 2017 році. Ми проаналізували всі странні, дивні речі та вибух індустрії електробайків і написали список явищ, які вплинуть на пересічного райдера наступного року.

1. Pressfit зловживав прийняттю...

Specialized відмовляється від кареток pressfit в новому Enduro.

Каретки pressfit стали нормою на МТБ середнього та високого цінового діапазону. На папері це, здається, має сенс — вони легші, жорсткіші, але в реальності така каретка ніколи не перестає скрипіти. Багато виробників роблять різьбові каретки під систему pressfit, інші повертаються до різьбових BSA, які давно перевірені часом.

2. Теорія амортизації знов актуальна.


Прототип Canyon’s Disconnect.

Вже кілька років поспіль йде переоцінка звичної геометрії та поступове прийняття ідеї, що велосипеди з довгою колесною базою кращі. Ми вважаємо, що фокус зміщується назад до розробки амортизації з чистого листа. Ми почуємо ще багато чого про хід вісі, відскок ланцюга, механічну анти-компресію, непідресорені маси та інше.

Disconnect-система від Canyon — це тільки початок.

3. 26+ — ще один стандарт/лохотрон.

На перший погляд ідея здається гарною: встановіть на свій старий велосипед шини 26+ та катайтеся на здоров'я... поки не зрозумієте, що шини 26+ туди не влазять. Це та ж сама фігня, що трапилась зі стандартом 27,5: вам потрібен абсолютно новий велосипед, якщо хочете спробувати.

4. Задній перемикач нікуди не зникне.

Ще залишаєтьс-ц-ц-ц-ц-ц-ц-ц-ц-ц-ця.

Коробки передач стають щороку досконалішими, але факт, що паралелограмний перемикач настільки укорінився в тому, як велосипед виглядає, скільки коштує і як укомплектований, перешкоджає швидкому розвитку коробок передач — це все ще нішевий продукт. Ми далеко від того дня, коли побачимо їх в лінійках великих брендів.

Єдиним проблиском світла в цьому може стати те, про що йшлось в пункті №2, бо переосмислення того, як працює підвіска, може підштовхнути людей переосмислити ще й негативний вплив від перемикача на амортизування.

5. Більше перегорнутих вилок (які ніхто не купує).

Вся ця історія з перегорнутими вилками — це ще один гарний приклад того, що індустрія відірвана від реальності, що б там деякі інтернет-гуру не казали.

Річ в тім, що ті, хто хочуть бачити перегорнуті вилки на велосипедах — це виробники, загальна публіка в них не зацікавлена. Люди їх не купують і не будуть купляти. Проте виробники вперто не можуть встояти спокусі вигадати щось дивне кожен рік і намагатись запевнити широкий загал в тім, що їх новітня штуковина дійсно корисна і потрібна.

Детальніше...

Схожі статті

Знижки на велосипеди Trek Marlin 2016!
Зустрічайте Kellys 2016
Обама лично поддержит заявку Чикаго на проведение Олимпиады-2016

Прокоментувати статтю