Нове дослідження підкреслює важливість наявність шолома на голові велосипедиста. Дослідники переглянули понад 70 000 аварій на велосипеді та встановили, що лише 22% постраждалих велосипедистів на момент ДТП були в шоломах. Який же вплив мав шолом на тяжкість травми та реабілітацію?

Дослідницька група з Університету медицини та науки Чарльза Р. Дрю та Медичної школи Девіда Геффена в UCLA проаналізувала 10-річні дані (2002 - 2012 рр.) з Національного банку даних про травми 76032 велосипедистів (81,1% чоловіків та 18,9% жінок). Їх висновок однозначний: шолом це незамінний атрибут для кожного, хто сідає на велосипед.

Носіння шолома скорочує перебування в лікарні З 76032 велосипедистів з травмою голови або шиї лише незначні 22% в момент аварії мали на собі шоломи. Автори встановили, що носіння шолома значно зменшило тяжкість травм, тривалість перебування у відділенні інтенсивної терапії, тривалість загального перебування в лікарні та загальну смертність. Так, решта 78% велосипедистів без шоломів мали набагато важчі наслідки для власного здоров'я. Дослідження також встановило, що жінки мали більший відсоток користування шоломом - 28,3% порівняно з чоловіками (лише 20,6%). Це відповідає тому, що серед тих, хто отримав травми голови чи шиї, чоловіки на 36% частіше гинули, ніж жінки. Крім того, показники ступеня тяжкості травми, тривалості перебування в лікарні та часу, проведеного в реанімації, були більшими для чоловіків, ніж для жінок.

Дітям до 17 років найбільше потрібні шоломи Дослідження також встановило, що використання шолома було найвищим серед людей старше 40 років. Цей показник становить 31,8%. В той же час серед дітей до 17 років - лише 12,1%. Автори припускають, що це пов'язане з негативним образом, який викликає шолом у дітей та підлітків ("це не модно", "з мене будуть сміятись", тощо).
"Наші результати та інші дослідження говорять про те, що прийняття законів про обов'язкове носіння шоломів може знизити травми та смертність від нещасних випадків на велосипеді" - коментує один з дослідників.
 
Корисне: У нас є тест шоломів. Дізнайся, який тобі підходить: https://velosiped.com/news/u-nas-e-test-sholomiv.-diznajsya-yakij-tobi-pidhodit.html

Схожі статті

Нові дослідження: Велодоріжки роблять дороги безпечнішими для всіх
Більше покупців, більше магазинів
Сідло "Акулячий плавник"

Прокоментувати статтю