На наступному тижні Audi презентує прототип електровелосипеда Worthersee названого в честь озера Вьортер-Зе. В велосипеді реалізовано ряд передових розробок німецького автомобілебудування.

Велосипед важить трохи менше 11 кг та обладнаний двопідвісною карбоновою рамою, лайтовими карбоновими колесами, що виконані в дизайні «Audi ultra blade» з широкими аеродинамічними шприхами.

Електродвигун потужністю 2,3 кВт має коутящий момент 250 Нм по відношенню до заднього колеса та живиться від літій-іонного акумулятора, на повну зарядку якого потрібно 2,5 години. При цьому для дальніх поїздок передбачено гарячу заміну акумулятора.

За допомогою сенсорного екрану або підключеного смартфону, райдеру дозволяється вибрати один з режимів їзди. Режим Pure передбачає передачу механічного імпульсу до коліс через педалі, при виборі Pedelec в дію вступає електродвигун, як допоміжна сила при педалюванні. В даному режимі можливо з вражаючою швидкістю 80км/год долати відстані до 70 кілометрів. З такими показниками нещодавно презентований «самий швидкий» Specialized Turbo залишається далеко позаду. Режим eGrip перемикає Worthersee повністю на електродвигун та забезбечує швидкість до 50км/год, при цьому регулювання потужністю здійснюється класичним для мотоциклів методом – за допомогою рукоятки. Електродвигун також можливо індивідуально налаштувати під особисті вимоги райдера.

Електронна система керування створена, щоб полегшити райдеру виконання різноманітних трюків, як їзда на задньому колесі. «Power Wheelie» пропонує вибір кута підйому велосипеда на задньому колесі, «Balanced Wheelie» призначений для спортивних змагань, підтримує баланс велосипедиста, компенсуючи інерцію від руху вперед та назад за допомогою електродвигуна. Режим «Training» дозволяє підтримувати постійну швидкість для проведення тренувань.

Схожі статті

Про електровелосипед: зізнання спортсмена.
Yerka: велосипед, що неможливо викрасти.
FOX 2013: новий демпфер CTD, вилки F34 та багато іншого

Прокоментувати статтю