Згідно статистики, в світі викрадають велосипед кожні 2 секунди! Ні замки, ні ланцюги не можуть перешкодити злодюжкам. Новий велосипед Yerka має ексклюзивну запатентовану конструкцію і за твердженням розробників повністю захищений від угону.

Розробники з Чилі стверджують, що їм вдалося відшукати ефективний варіант боротьби з велокрадіжками. Вони презентували власну розробку велосипеда, який неможливо вкрасти. Зовні розробка під назвою Yerka виглядає як самий звичайнісінький ровер, але він має особливу конструкцію рами, при якій можливо розібрати нижню трубу на дві частини, щоб пристібнути транспорт до дерева чи стовпа. Так, поцупити такий велосипед можна тільки шляхом пошкодження рами, після чого на ньому далеко не заїдеш.

Автори проекту стверджують, що перетворення рами в надійний замок займе у вас близько 10 секунд. Натхненням на створення такого велосипеда стала крадіжка двох велосипедів у одного з розробників.

На минулому тижні хлопці опублікували радісну новинцу про отримання першого замовлення на виготовлення 300 екземплярів Yerka. Більшу частину фінансів на реалізацію велопроекту забезпечило краудфандінговое співтовариство Indiegogo. Перша сотня роверів пропонуватиметься за ціною 400 доларів. Решта коштуватима на 100 доларів більше. 

Презентаційний відеоролик розповідає про історію створення велосипеда Yerka. Показана процедура установки блокуючого механізму.

Та й це ще не все. Кріплення коліс Yerka мають протиугінні гайки, що відкручуються лише спеціальним ключем. Наразі інженери планують розробити мобільний додаток, що дозволить відкривати замок велосипеда за допомогою смартфона. 

Схожі статті

Найдорожчі велосипеди світу
Скидки на велосипеды Trek 2013 (обновление)
Как канадцы проучили велосипедного вора

Прокоментувати статтю