А яка у нас для вас новина!

Яна “крихітка” Беломоіна, лідер кубка світу 2017 з маунтинбайку (дисципліна кроскантрі), чемпіонка чемпіонка Європи 2017 та 2014, переможниця багатьох престижних гонок та просто чудова людина розповідатиме нашим читачам про інсайти гонок, про те, як живе та тренується найкраща кроскантрійшиця сучасної України!

Зустрічайте, щоденники Яни Беломоіної ❤

В останній день червня пройшла відкрита гонка класу 1* в італійському містечку Альпаго (провінція Беллуно).

* Class1 - гонка, яка входить в заліковий рейтинг UCI. За І місце гонщик отримує 60 очок, ІІ - 40, ІІІ - 30… 15 місце - 1.

Отже, як все було очима нашої героїні?

Перед цим стартом ми були на зборах у Словенії, готувалися до наступних серйозних блоків кубку світу, що стартують вже 6-8 липня в Італії (містечко Валь ді Соле) та 13-15 липня в Андоррі (Валнорд).

Попередні два етапи кубку світу відбулися місяць тому: у Німеччині (я посіла 2 місце) та у Чехії (приїхала 15-ою). В проміжок між основними етапами планувала проїхати ще декілька гонок, щоб не випадати з гоночного режиму.

Проте, на жаль, захворіла і довелося пропустити цілих 4 гоночних тижня - для мене це так багато і незвично! В горах, де ми проводимо більшість тренувального часу, погода постійно змінюється і навіть літом буває прохолодно та дують вітри. Начебто, нічого серйозного зі мною не трапилося - просто застуда, але, коли спортсмен знаходиться на піку своєї форми, треба особливо слідкувати за здоров’ям та самопочуттям. Краще вчасно зробити паузу та якісно відновитися, ніж через здоров’я зіпсувати весь сезон.

Гонка в Альпаго була свого роду прогрівом, “спробою ноги” перед кубком. Дуже люблю цю трасу  - вона технічна, складна, має багато підйомів. Після другого з п’яти кіл я вже значно відірвалася від інших учасниць і їхала “соло” до фінішу :)

Все склалося якнайкраще і я щиро радію перемозі, поверненню на траси та гарному самопочуттю! Зараз відпочиваю та налаштовуюся на етап КС в Валь ді Соле.

А ще, дуже приємно, як мене вітають та підтримують італійські вболівальники, ось такий приємний подаруночок чекав мене на фініші :)

Від редакції хочемо подякувати Яні за люб'язно наданий матеріал! Бажаємо нашій Крихітці доброго здоров'я, швидких та легких ніг, натхнення і нових досягнень - вболіватимемо всією Україною!

Нагадуємо, що наступний етап КС з mtb стартує вже за кілька днів - будемо оперативно розповідати вам "вісті з полів", не перемикайтеся wink

Схожі статті

Щоденник Яни Беломоіної. Vol.4
Щоденник Яни Беломоіної. Vol.3
Щоденник Яни Беломоіної. vol2

Прокоментувати статтю