На нещодавному етапі Кубку Світу в Італії я, як ви напевно вже чули, фінішувала на 9 позиції. Результатом відверто не задоволена, але перемога складається з багатьох факторів і кожен з них надзвичайно важливий. На цьому етапі вирішальним для мене негативним моментом стала минулорічна травма, яка застопорила процес зимової підготовки та трохи відкинула назад за загальним станом організму. Тож, хоча я дуже вмотивована і морально готова звернути гори, “фізика” ще наздоганяє і тільки наближається до хороших кондицій.

А ви знаєте, як важливо не бити байдики взимку? Хочеш хороший результат - напрацьовуй базу в міжсезоння, це - міцний фундамент майбутніх перемог!

Але спорт, особливо екстремальний, це завжди ризик і від травми не застрахований жоден. Тому я спокійно ставлюся до таких речей - це життя, і просто йду далі із величезним бажанням поскоріше наздогнати те, що довелося пропустити!

Після Італії ми з командою одразу ж перебралися до Андори, де готуємося до завтрашнього чергового етапу КС. Скажу чесно, чекаю на нього із нетерпінням! Може й тому, що Vallnord Andorra - це одна з моїх най-найулюбленіших трас? Старт буде відбуватися на висоті 2200 над рівнем моря - це зовсім немало! Висота вносить корективи і гонка дається непросто всім учасницям. Точно знаю, що кожна шукає “свій ключик” до цієї траси. Одні довгий час готуються на висоті, щоб добре до неї адаптуватися. Інші взагалі не виїжджають в гори, а приїжджають під старт, за 2-3 дні, щоб організм не встиг зрозуміти - що з ним взагалі відбувається?

Тут у кожного свій підхід і секрети.

Щодо мене, то цього року я не мала спеціальної підготовки саме до цього, високого, етапу. Як і минулого року, коли я перемогла тут, приїхали лише за декілька днів. Але були і роки досить тривалого, успішного перебування на високогір'ї, які також приводили до перемог. На сто відсотків не можу сказати, що краще.

Однозначно, одним з найважливіших факторів є загальний стан готовності спортсмена на сьогодні. Напевно, що змагатися і тренуватися в горах набагато важче, ніж в долині. Навіть при вивченні траси за тиждень до гонки треба бути максимально обережним та уважно до себе прислухатися, адже втомлюєшся та виснажуєшся ти набагато швидше.

Зараз я чудово себе почуваю, трасу вивчила добре, погода, за прогнозами, обіцяє бути сонячною. Грунт, не дивлячись на нещодавній дощик, швидко висох і є досить щільним, без нюансів.

Тримайте кулачки та вболівайте - ваша підтримка відчувається на відстані і дуже мотивує! За що вам і дякую.

Ваша Яна Крихітка Беломоіна.

Схожі статті

Щоденник Яни Беломоіної. Vol.4
Щоденник Яни Беломоіної. Vol.3
Щоденники Яни Беломоіної

Прокоментувати статтю