Будьмо чесними самі з собою, - багато хто з нас навіть не розглядає варіанти відпочинку без двоколісного транспорту. Так, лежати на дивані перед телевізором є вельми сумнівним відпочинком, особливо з настанням літа. Але, щоб отримати максимум задоволення від тривалих велопокатеньок, варто знати і про те, як ефективно і швидко відновлювати сили в перервах між ними. Ось декілька порад, що, без сумніву, допоможуть багатьом велосипедистам.

Основи основ

Кожен важкий заїзд - це величезне навантаження на організм: серце та легені досить довго працюють на межі можливості, м'язові волокна рвуться, терморегуляція активно вступає в дію і активно виділяються ендорфіни. Поки в тілі протікають численні процеси, відбувається також і зниження глікогену, мінералів, поживних речовин і вологи.

Тому відновлюватися після хардових покатеньок - ну просто необхідно!

Заминка після їзди на велосипеді.

В перші години після велозаїзду необхідно зосередитись на поверненні організму в стан спокою. Для цього скористайтесь заминкою. Вона не повинна бути довгою і зовсім не вимагає якихось особливих дій. Наприклад, якщо в останні 10 хвилин їзди почати поступово сповільнюватись і їхати в спокійному темпі (хоч Strava це і зафіксує), по завершенню ви почуватиметесь краще, ніж якби зупинились різко і одразу. Потім, що важливо, прийняти душ, або пірнути у найближчу водойму. Вода здатна неабияк відновлювати сили.

Розтяжка після їзди на велосипеді

Професійні велогонщики рекомендують робити розтяжки після насиченої велоїзди. Звісно, вона не позбавить вас болю в м'язах, але допоможе їм розслабитись і почуватись значно краще.

Розтяжка не врятує від запізнілої м'язового болю. Вона просто допоможе розслабитися і відчувати дещо краще. Так!

Корм для тіла і відновлення

Харчування і пиття відіграють важливу роль в процесі Вашого відновлення. Неправильний підхід до цього діла може пригальмувати прогрес відновлення і занизити ваші показники. Після заминки варто дотримуватися таких дій: поповнити недостачу води в тілі, потім поповнити запас енергії в організмі . Чим більше дистанція, тим важливіше харчування. Детальніше про харчування під час велопокатеньок ми вже розповідали вам тут: https://velokyiv.com/news/velo/yak-harchuvatisya-pd-chas-velogonok-trivalih-pozdok-na-velosiped

Схожі статті

Як уникнути зневоднення під час велопокатеньок. Три простих правила.
Швейцарська армія оновлює велопарк
Щоденник Яни Беломоіної. Vol.4

Прокоментувати статтю