Для досвідчених велосипедистів питання правильної гідратації може здатись елементарним та заїждженим (в усіх сенсах). Втім, у важливих речах повторення ніколи не зайве. Та й для новачків інформація буде корисною.

Вживання достатньої кількості води є вкрай важливим під час тривалих покатеньок, адже це безпосередньо впливає на виконання м'язами і, головне, мозком своїх функцій. Більш того, завдяки правильному режиму пиття, ваші сили не покинуть вас якомога довше.

1. Вода - на всі випадки життя.

Важливо сказати, що звичка постійно підтримувати водний баланс в тілі має бути не тільки під час їзди на велосипеді, а й по життю. Почати день з великої склянки води - це так само важливо, як випити 300-500 мл цієї рідини за півгодини до старту.

2. Завжди розраховуйте потребу в воді на весь маршрут.

Стандартна велофляга на 750 мл - це порція на 60-90 хвилин активної їзди. Не розтягуйте цю кількість води на цілий день. Якщо на маршруті не буде місць, щоб поповнити запаси рідини, - можна покласти 1-2 невеликі повні пляшки в рюкзак.

3. Часто, але потроху.

Сьорбніть трішки води вже після перших 30 хвилин їзди, а далі робіть декілька ковтків по необхідності, або під час прийомів їжі.

І пам'ятайте: якщо ви не випили хоча б 500 мл води за 90 хвилин їзди - ви п'єте недостатньо, тим самим даючи організму додаткову роботу по пошуку і економії води всередині.

Схожі статті

Государственная дума приняла антидопинговые поправки в закон «О физкультуре и спорте»
CPA: «Команды нарушают правила, когда обязывают подписывать пункт о штрафе в случае положительной пробы»
Київпастранс роз'яснює правила перевезення велосипедів

Прокоментувати статтю