Перевозити ровер можна в тролейбусах, автобусах та на фунікулері.

Щороку київські велосипедисти продовжують стикатись з непорозуміннями щодо перевезення своїх двоколісних коней в громадському транспорті. Начальник служби маркетингу Київпастрансу Анна Бондар розповіла одному з українських видань, чи може велосипедист проїхатись з ровером у столичному автобусі чи тролейбусі:

"Велосипед можна перевозити в тролейбусах, трамваях, автобусах та фунікулері безкоштовно, якщо він знаходиться в складеному вигляді і в чохлі, щоб не забруднити інших пасажирів. Але якщо велосипед не зібраний, то за нього потрібно платити, як за великогабаритний багаж, тобто купити ще один квиток за 3 гривні".
Також було зазначено, що спеціально обладнане вело місце є і в київському фунікулері.

Правила користування трамваями і тролейбусами чітко вказують на можливість безкоштовного перевезення ручної поклажі, пари лиж/сноуборду, дитячого візку, санчат, дрібного садового інвентарю та велосипеду в спеціальній упаковці.

Якщо у вас виникають питання чи конфліктні ситуації з приводу провезення велосипеду в громадському транспорті, рекомендуємо звертатись до Київпастрансу за телефоном: (044) 528-30-11 або користуватись формою зворотного зв'язку на сайті підприємства.

Також наголошуємо, що ключовим фактором в прийнятті рішення про перевезення ровера в транспорті має бути здоровий глузд. Не варто штовхати велосипед в переповнений автобус. Особливо, якщо перед тим ви проїхали по болоту.

Схожі статті

Минулого року голландці накупили велосипедів на 1,2 мільярда євро
Розпродаж велосипедів TREK Marlin 6
Государственная дума приняла антидопинговые поправки в закон «О физкультуре и спорте»

Прокоментувати статтю