Їй сказали, що вона не зможе вести активний спосіб життя. Вона довела, що лікар помилявся.
 
Різ Гарсія і не підозрювала, що у неї розсіяний склероз, коли в січні 2015 року вона закінчувала коледж. Гострий колючий біль виникав час від часу починаючи з 13 років, але дівчинка про це не замислювалася.
 
У коледжі становище погіршилося: права сторона тіла іноді німіла, та періодично слабшали руки. За іронією долі, в коледжі дівчина під керівництвом професора брала участь в проекті з вивчення фізичної активності для хворих на розсіяний склероз. Але вона навіть не здогадувалася, який діагноз їй поставлять, коли після випуску з коледжу, нарешті, звернулася до лікаря.
 
Дізнавшись свій діагноз, 26-річна Різ була в шоці. Вона завжди вела активний спосіб життя і навіть почала займатися бігом і іншими фізичними вправами в 2013 році, коли її друзі по коледжу переконали її брати участь разом з ними в напівмарафоні. Тепер вона перебувала в кабінеті лікаря, і їй сказали, що вона повинна уникати будь-яких фізичних навантажень.
 
Тоді Гарсія не знала того, що вона про свою хворобу знає зараз, але вона вирішила знайти лікаря з іншими поглядами. "Мені потрібно було знайти спеціалсіта, який не міряв би усіх під одне мірило, - скаже Гарсія. - Коли я прийшла до іншого лікаря, він сказав, щоб я залишалася активною, але прислухалася до свого тіла. Під час сильної втоми або загостренні симптомів, мені потрібно було зробити крок назад і переосмислити програму".
 
До речі, сучасніші дослідження підтверджують користь фізичної активності в способі життя людей з РС. Ця порада лікаря була відповіддю на її молитви, вона боялася, що ніколи не буде бігати, їздити на велосипеді на великі відстані або отримувати нові враження, яких вона тепер жадає.
 
Гарсія не зволікала. Вона з головою поринула в марафон, їзду на велосипеді і всілякі пригоди. Останнє захоплення - гірські і шосейні велосипеди.
 
Два колеса не завжди були її пристрастю. До велосипеду її підштовхнув професор з її коледжу, який запитав, чи можна йому брати участь в "MS-150 bike ride" 2016 Колорадо в її честь.
 
"Він почав кататися на велосипеді в мою честь, і я теж захотіла брати участь і відчула, що зможу, - сказала Гарсія. - Я люблю змагання та гонки, так чому б мені не взяти участь в цьому заїзді?"
 
Дистанція цієї дводенної поїздки становить від 225 до 257,5 км. У 2018 році Гарсія проїхала 225. В цьому році сподівається зробити всі 257.5, щоб зібрати гроші для National MS Society.
 
"Потрібно знайти те, що любиш робити, - сказала Різ. - Для мене цими речами стали велосипед і біг, а також серйозне вивчення цих видів спорту і прогулянки. Вам не завжди потрібно прагнути досягти межі своїх можливостей, але ви можете робити те, що комфортно і посильно. Почніть з однієї милі, і ви побачите, що кожен раз це битва, неважливо скільки разів це повторюється".

Схожі статті

Паралізована людина намагається подолати 1 000 000 миль на велосипеді.
Як розучитись кататись на велосипеді?
Не може ходити, але може їхати! Паралізований чоловік подорожує на велосипеді.

Прокоментувати статтю