Jirka Čeloud був шістнадцятирічним підлітком, що жив активним способом життя, коли припустившись помилки, стрибнув у ставок, не перевіривши спочатку глибину. Ця подія залишила його прикутим до інвалідного візка, але не змінила його духу авантюризму.

Через рік у нього вже були плани експедиції на велосипеді з ручним приводом, але він продовжував тренуватися ще 5 років, перш ніж був готовий розповісти про це своїм друзям.

 

"Мені здавалось, що кататися на ручному велосипеді буде дуже просто, але коли я вперше спробував, мені знадобилось лягти спати лише після 5 кілометрів їзди. На стільки я був виснаженим", - каже молодик.

Але Jirka не здавався. Він продовжував тренуватися ще 5-6 років, перш ніж зміг проїхати 50 кілометрів за день. Потім він розповів своїм друзям про ідею експедиції на велосипеді та одразу знайшов декілька охочих супроводжувати його в поїздках по Ісландії та Ізраїлю.

Минулого року мандрівник вирішив піти далі і чкурнути з друзями до Марокко. Їх 1100-кілометрова подорож проходила через пустелі та піщані бурі, а в Атлаських горах їх очікував мороз та снігові замети.

"Сніг та мороз- то було найгірше. Всі ми були виснажені і ситуація сильно підкосила наш бойовий дух", - зізнався один із супутників нашого героя. Але зрештою їм вдалось завершити свою мандрівку.

Хлопці зняли документальний фільм про поїздку, який повинен вийти через пару місяців, з чорним гумористичним заголовком "Зламати ногу". Молодик сподівається, що це дасть надію та мужність усім людям з обмеженими можливостями. "Якщо є воля, то знайдеться і спосіб", - каже він.

Але цієї подорожі хлопцям стало замало. Вже в квітні вони збираються проїхатись до Ірану.

Схожі статті

71-річний казахстанський аксакал з'їздив до Японії на велосипеді за секретом молодості.
Як розучитись кататись на велосипеді?
Навколо світу за 80 днів: чи до снаги велосипедисту такий рекорд?

Прокоментувати статтю