Вже у вересні цього року компанія під назвою Ile-de-France Mobilités (IDFM) планує організувати систему довгострокової оренди 10 тисяч електро байків у французькій столиці. Мета проекту: спонукати мешканців міста діставатись на роботу та у справах на велосипедах, зменшуючи затори і ступінь забруднення повітря. Даний проект на стільки амбіційний, що його автори обіцяють розширити мережу прокату вдвічі (за найкоротший час).
 
Важливість такої ініціативи є надзвичайно високою, адже за статистичними даними наразі лише 1,6% щоденних поїздок по Парижу та передмістю здійснюється на велосипедах.
 
Витрати на запуск проекту складуть 111 мільйонів євро. Це дасть можливість будь-якому користувачу орендувати електро велосипед за приблизно 40 євро на місяць (половина цієї суми може бути субсидійована роботодавцем) і користуватись ним без прив'язки до паркувальних станцій сервісу.
 
Таким чином він доповнить існуючу в місті наразі систему велошерінгу "Veligo", яка пропонує користувачам короткострокову оренду двоколісних.
 
"Електричні велосипеди мають величезний потенціал. Вони є ефективним і екологічним способом дістатися до залізничного вокзалу для коротких поїздок, які можуть замінити автомобіль", - кажуть розробники ідеї.
 
Новий сервіс також дасть людям можливість спробувати електро велосипеди і переконати їх у покупці власного. Хороший електронний велосипед коштує 1500-2000 євро. Минулого року у Франції було продано близько 250 тисяч, порівняно з 2,7 мільйонами звичайних велосипедів, повідомляє IDFM.

Схожі статті

Найбільший у світі велосипедний гараж відкрився в Нідерландах
Механічний допінг та перевірки UCI
Кэвендиш не выступит на «Париж – Тур»

Прокоментувати статтю