Щоб запобігти поширенню механічного допінгу, UCI планує перевірити 10 000 велосипедів!

 «UCI вже перевірила біля 600 велосипедів ще до початку гонки Girod'Italia – кожен велосипед й окремо запчастини» - каже Марк Барфілд, технічний менеджер UCI.

Перевірка кожного велосипеду не буде щоденним явищем, протягом гонки відбудеться декілька перевірок на кожному з етапів.

Про перевірку на гонці Girod'Italia було повідомлено заздалегідь, також було наголошено що цього сезону перевірку пройде приблизно 10 000 велосипедів. Окрім цього, були представлені методи перевірки, які будуть використовувати UCI.

Процес перевірки займатиме менше хвилини. Представники UCI будуть використовувати iPadmini зі спеціальним програмним забезпеченням, яке буде сканувати кожен велосипед на наявність магнітних полів або нехарактерних викривлень які можуть бути спричинені наявністю електричних двигунів. Відрізнити електронні перемикачі трансмісії (наприклад SRAMeTap) від двигунів не буде проблемою.
механічний допінг

Інструменти та алгоритми для тестування в майбутньому будуть передані до національних федерацій велоспорту, щоб було зробити можливими перевірки гонок не тількипід егідою UCI.

Також зазначається, що варіанти перевірки будуть змінюватися.

Термальні камери будуть використовуватися не завжди. Як зазначає Барфілд, знімки зроблені на такі камери можуть містити недостовірну інформацію, наприклад тепло від механічних процесів велосипеду.

Багато хто вважає що цих тестів недостатньо, бо вони не можуть відстежити дуже малі або електромагнітні двигуни в колесах.

«Ми будемо продовжувати вдосконалювати теперішні та шукати нові способи тестування» - каже Барфілд.

На цей час відомий один випадок з використанням механічного допінгу: на світовому чемпіонаті по велокросу був зафіксований один з перших випадків механічного допінгу : у 19-річної Фемке Ван Ден Дрише був виявлений двигун у рамі велосипеда.

Схожі статті

Велогонщик RadioShack Френк Шлек провалив допінг-пробу
Іштван Варьяс і мотори
Оригінальні ланцюги КМС

Прокоментувати статтю