Розробники з найвелосипеднішої країни світу представили свою нову оригінальну розробку. Представники Делфтського технічного університету разом з компанією Gazelle створили прототип електричного велосипеда з системою стабілізації, яка не дозволяє йому впасти під час руху. За допомогою ряду спеціальних сенсорів системі вдається ефективно визначити, коли велосипед втрачає рівновагу. В такому випадку відбувається автоматична (без участі велосипедиста) зміна кута повороту керма таким чином, щоб вирівняти його положення і тим самим запобігти можливому падінню.
 
 
Якщо алгоритм оцінює кут нахилу рами як критичний, він передає команду мотору, який повертає переднє колесо в потрібну сторону з урахуванням швидкості велосипеда.
 
Електромотор, який є основним компонентом електромеханічної системи стабілізації, знаходиться в кермовому стакані байка, в наслідок чого він значно збільшився в розмірах. Цей електромотор керує кутом повороту вилки з колесом. Корпус блоку управління розміщено на рамі. Там знаходиться вся електроніка і, власне, датчики.
 
Повідомлень про серійний запуск виробництва цієї системи стабілізації наразі нема, але в такому велосипеді можуть бути зацікавлені початківці чи літніми людьми, яким складно керувати велосипедом.

Схожі статті

Найбільший у світі велосипедний гараж відкрився в Нідерландах
Скидки на велосипеды Trek 2013 (обновление)
General Motors представила свої перші електричні велосипеди для міста

Прокоментувати статтю