Нова серія перемикачі отримала назву Type 2. Sram за своїм дизайном та метою дуже схожі з XTR Shadow Plus. В обох випадках, технологія дозволяє уповільнювати рух лапки перемикача, для зменшення коливань ланцюга.

Як стверджують представники Sram, новий перемикач хоча і виглядає візуально більш складним ніж аналог від Shimano, протее буде значно простішим у використанні. На Type 2 немає перемикача, оскільки сила стискання лапки - це заводська опція, що регулюється заздалегідь та, як стверджують розробники, не буде потребувати обслуговування.(в той час як Shadow Plus потребує періоду обкатки та повторного регулювання) В Sram стверджують, що рухомі частини перемикача не втратять своїх робочих властивостей навіть через п'ять років регулярної експлуатації.

Також перемикачі Type 2 полегшать процес зняття/встановлення заднього колеса, оскільки на перемикачі передбачена кнопка, що фіксує лапку перемикача в розгорнутому положенні.

Не дивно, що нові перемикачі разом з новими функціями отримають кілька зайвих грамів: так обіцяна вага Х0 Type 2 235 грамів, Х9 250 грамів.

Type 2 будуть доступні з короткою, середньою та довгою лапкою в різноманітних кольорах. На прилавках новинку ми побачимо не раніше серпня цього року.

Схожі статті

Shimano офіційно впроваджують задні перемикачі Direct Mount.
Касета e*thirteen's TRS Race 9-46Т
Анонс нової трансмісії SRAM

Прокоментувати статтю