Відомий маршрут Лендс-Енд - Джон-о'Гротс пролягає від одного кінця Великої Британії до іншого. Багато місцевих велосипедистів переконані, що проїхати по ньому раз у житті повинен кожен, і непогано б при цьому встановити який-небуть рекорд.
 
Так, шкільний вчитель з Дербіширу на ім'я Річард Тодей встановив такий "маст хев" рекорд. Чоловік проїхав увесь маршрут на легендарному Пенні-фартингу. 55-річний велосипедист розпочав свою подорож о 6 ранку в суботу і прибув в Джон-о'Гротс майже о 6 вечора в середу. Це на 13 годин і 52 хвилини швидше рекордного часу, який було встановлено 132 роки тому.
 
Тодей - досвідчений велосипедист, він брав участь у багатьох 24-годинних перегонах на витривалість. В даній мандрівці на Пенні-фартингу він проїжджав близько 300 км в день. Велосипедист зізнався, що перед стартом не був на 100% впевнений, що впорається, але підтримка команди і вболівальників допомогли йому довести задумане до кінця.
 
Попередній рекорд було встановлено в 1886 році Джорджем Пілкінгтоном Міллсом - видатним англійським велосипедистом того часу, який вражав своїх сучасників поїздками на довгі дистанції. Велосипед Тодея не надто відрізняється від велосипеда Міллса, додані тільки контактні педалі, сучасне кермо і заднє гальмо. Ясна річ на сучасних класичних велосипедах проїхати ту ж відстань значно легше.
 
Річард здійснював поїздку з благодійною метою, він зібрав понад 8 000 фунтів стерлінгів на підтримку акції "Children in Need".

Схожі статті

Добірка цікавих велосипедних рекордів
Кепка замість шолому. В Лісабоні захищати голову стало не обов'язково
"Зламати ногу".

Прокоментувати статтю