Найшвидший велосипедист. 1995 року 50-річний Фред Ромпельберг з Нідерландів встановив світовий рекорд їзди на велосипеді. На високошвидкісний трасі, прокладеній в Бонневільській соляній рівнині (північний захід штату Юта, США), йому вдалось розігнатися до 268 кілометрів на годину.

Найтриваліша поїздка на велосипеді. 6-7 вересня 2008 року словенський велогонщик Марко Бало встановив рекорд тривалості поїздки на велосипеді. За добу він проїхав, не торкаючись ногами землі, 890,2 кілометри. Це досягнення було занесено в книгу рекордів Гіннеса і наразі ще ніким не побите.

Рекорд на моноциклі (одноколісному велосипеді). 25 березня 1994 року в Лас-Вегасі швед Пітер Розендаль встановив рекорд подолання на уніциклі спринтерської дистанції в 100 м. Чоловік подолав стометрівку за 12,11 секунд, набравши швидкість до 29,72 км/год.

Рекорд відстані при їзді задом наперед. У квітні 1990 року в Арізоні (США) Майкл Сикрест подолав рекордну відстань в 1958,196 км  (1217 миль), їдучи на велосипеді задом наперед.

Найглибша велопоїздка під водою. 21 липня 2008 року італійцю Вітторіо Інносенту вдалось пропедалити на своєму велосипеді на 66,5 метровій глибині. Щоб додати велосипеду стійкості, чоловік навантажив його баластом в 35 кілограм, а шини замість повітря накачав водою. Цікаво, що свій незвичайний рекорд, який ще досі ніхто не перебив, італієць втнув у віці 62 років!

Найдовша мандрівка на моноциклі. Цей рекорд належить австралійцю Хансу Петеру Беку. З 30 червня по 20 серпня 1985 року він подолав 6237 км від порту Хедленд в Західній Австралії до Мельбурна. Це зайняло у нього 51 день 23 години і 25 хвилин.

Світовий рекорд зі швидкісного спуску на гірському велосипеді по снігу. В березні 2017 року 56-річний француз Ерік Барон встановив в засніжених Альпах новий світовий рекорд зі швидкісного спуску на гірському велосипеді. Велосипедисту вдалось розігнатися майже до 228 км/год. Цікаво, що і попередній рекорд з позначкою в 223 км/год було встановлено також ним на декілька років раніше.

Рекорд на веломобілі. Колишньому професійному велогонщику Фреду Маркхему на прізвисько «Швидкий Фредді» належить декілька швидкісних рекордів на веломобілях. У 1979 році він став першою людиною, якій вдалось розігнатись на цьому транспорті до 80,45 км/год. В липні 2006 року в штаті Арізона «Швидкий Фредді» зміг подолати за годину 85,99 км! Цей унікальний рекорд Маркхем встановив коли йому було 49 років!

Найвища велоподорож. належить бельгійцям Люку Белі, Зігфріду Верхайаку та датчанину Мартіну Абсербаллю. У китайській провінції Синьцзян, на висоті 7008 м вони проїхали по засніженій горі Музтаг. Аби дістатися до потрібної висоти навіженим велосипедистам довелося застосувати неабиякі навички альпінізму. А свої велосипеди вони тягли на собі в розібраному вигляді в рюкзаках. На це знадобилось 14 днів.

Музичний рекорд. Крістіан Адам з міста Любека, що в Німеччині, встановив вельми незвичайний рекорд. Йому вдалося проїхати на велосипеді задом наперед 60 кілометрів за 5 годин, увесь цей час граючи на скрипці.

Схожі статті

Складані велосипеди "Langtu"
Надходження велосипедних майок ONRIDE
Нове надходження сумок Roswheel

Прокоментувати статтю