Нова Зеландія щорічно приймає близько 1000 біженців. Багатьом з них є актуальною проблема транспорту і пересування по місту. Отримання водійського посвідчення і тим паче придбання автомобіля може зайняти довгі роки. З думкою про це одна з благодійних організацій країни запропонувала ефективне рішення - велосипед.

“ReBicycle EkeRua збирає в якості пожертв велосипеди та запчастини, щоб передати їх людям, які самостійно не можуть дозволити собі подібну покупку. Ми тісно співпрацюємо з організаціями, такими як Червоний Хрест, які допомагають колишнім біженцям ", - йдеться на сторінці організації у Facebook. Ініціатива задовольняє не лише потреби людей в пересуванні, а й вирішує проблему переробки велосипедів, які могли б просто піти на смітник.
 
Хіллі Таунсенд, співзасновник ReBicycle EkeRua, розповідає, що багато біженців ніколи не вчилися їздити на велосипеді у своїй країні. Особливо це стосується жінок, для яких велосипед не завжди є доступним чи безпечним видом транспорту. Та й традиційний одяг, в якому дівчата в деяких країнах повинні виходити в люди, не завжди сприяє безпечній вело їзді. Тож ReBicycle EkeRua пропонує ще й курси, на яких кожного зможуть навчити їздити на ровері.
 
Лейла Рахімі, біженка з Ірану, одна з людей, чиє життя просто перевернулось завдяки велосипеду. 36-річна жінка була настільки сором'язливою, що боялась навіть вийти з дому після переїзду до Нової Зеландії. Однак через кілька місяців її запросили приєднатися до місцевого велосипедного клубу, і ReBicycle EkeRua надала їй велосипед. Вона пройшла курс їзди і після цього змінилось абсолютно все:
"Я була на стільки депресивна, слабка та нещасна, але цей велосипед повністю змінив моє життя, він дав мені надію. Тепер я обожнюю кататись на велосипеді. На ньому я почуваюся вільною. Я раніше була дуже сором’язлива. Але велосипеду байдуже хто я. Він дає гарне самопочуття і, нарешті, безпеку".
 
Курси їзди на велосипеді є на стільки популярними, що ReBicycle EkeRua шукає більше волонтерів в організацію.

Схожі статті

Як розучитись кататись на велосипеді?
Hayes: Stroker Ace и Stroker Gram
В Москве откроют первый отель для велосипедистов

Прокоментувати статтю