Колишній професійний велогонщик Філ Геймон відзняв відео, щоб привернути увагу до зростаючого рівня смертності велосипедистів при зіткненні з автівками. «Будь ласка, поділіться цим, коли мене вб'є хтось за кермом автомобіля» - називається відео, в якому Геймон зазначає, що він з більшою ймовірністю може загинути в автокатастрофі, ніж при падінні літака.
 
Також велосипедист звинувачує в загибелі велосипедистів на дорогах ЗМІ, поліцію та інших представників влади.
 
"Як це часто трапляється в усьому світі, співробітники поліції використовують такі події, щоб нагадати велосипедистам: «надягайте шолом», але не апелюють зовсім до безвідповідальних водіїв, які могли б запобігти аварії і врятувати життя, змінивши свою поведінку.
 
Геймон також розповів як сам ледь не загинув через водія-лихача, який кілька років тому мало не збив колишнього професійного спортсмена. Врятували Філа лише его професійні навички та рефлекси. До речі, Геймон зняв своє відео на тому самому місці.
 
"Я Постійно бачу заголовки про велосипедиста, котрого збиває машина, і всі або просто звинувачують жертву, або на загиблого всім начхати", - сказавши він.- "Автомобілісти, зрозумійте нарешті, - я ненавиджу опинятися на вашому шляху на багато більше, ніж ви. Для вас це питання зручності, а для мене мова йде про моє життя".

Схожі статті

100-літній чоловік встановив світовий рекорд годинної гонки на треку
Евандро Портела хоче розігнатись до 200 км/год на велосипеді.
Tesla платить співробітникам за те, що вони їздять на роботу на велосипедах.

Прокоментувати статтю