Роберт Мерчанд, якому нещодавно виповнилося 100 років, фінішував з результатом 24,251 км на велодромі World Cycling Centre в місті Ейгл в Швейцарії. “Я не граюся в чемпіона, я лише хотів зробити щось вагоме на свій 100й день народження”

Він використовував стандартний трековий велосипед без аеродинамічного екіпірування. Найскладнішим для нього було знайомство з треком. Як казав сам Роберт: “Я не їздив на треку вже більше вісімдесяти років”.

Під час підготовки Мерчанда попередили в жодному разі не дозволяти пульсу підійматись вище 110 ударів за хвилину. Цього правила Роберт по великому рахунку дотримався. “Нещодавно, коди я їхав в крутий підйом, мій пульс піднявся до 134 ударів за хвилину, але краще такого уникати”, сказав він. “Але я б здивувався, якби в мене стався серцевий напад.”.

“Останні п’ять років я вирішив відмовитись від поїздок більш ніж на 100 км, оскільки не було сенсу їздити більше. Я планую займатись велоспортом ще якийсь час”.

Він стверджує, що секрет його успіху лише в тому, що він за собою слідкує: “Я ніколи нічим не зловживав. Я не палю, ніколи не пив зайвого. Єдине, чого було забагато – це робота”.

“Але насправді, я такий як всі. Мені пощастило не мати серйозних проблем зі здоров’ям. Моя порада кожному, незалежно від віку, продовжувати рухатись. Я щодня роблю зарядку і це тримає моє тіло в тонусі. Деякі люди, коли досягають 80 років починають грати в карти та стають практично нерухливими. Але це не про мене. Я ніколи не дозволю собі стояти на місці.”.

Схожі статті

Добірка цікавих велосипедних рекордів
105 років — не вирок!
Деніз Мюллер нарешті побила світовий рекорд швидкості на велоипеді!

Прокоментувати статтю