Нідерланди по праву займає лідерські позиції серед інших країн за кількістю велосипедів на душу населення. За статистикою понад 90% дорослого населення цієї країни мають велосипеди і активно на них їздять. Тому цілком природно, що в Нідерландах постійно впроваджуються всілякі «велосипедні» технології і практики. 

Так в нідерландському місті Зволле існує велодоріжка, повністю зроблена з перероблених пластикових стаканів та кришечок від пляшок.

Населення міста - трохи більше 125 тисяч людей, більшість з яких воліють діставатися на роботу і в магазини на велосипеді. З усіх видів міського транспорту в Зволле представлені тільки автобуси і таксі. Цікаво, що за створення велосипедної інфраструктури в 2014 році Зволле отримало звання «Кращого велосипедного міста Нідерландів».


Унікальний проект зі створення доріжки з переробленого пластику був розроблений в компанії PlasticRoad, що спеціалізується на будівництві доріг. На цю двосмугову доріжку довжиною 30 метрів пішло півмільйона пластикових кришечок від пляшок і 218 тисяч стаканчиків. Велодоріжку склали з легких порожнистих блоків. Завдяки невеликій вазі, їх можна переносити, а процес монтажу значно легше, ніж укладання асфальту. У цих блоках можна без проблем розміщувати електричні кабелі, дренажні труби і інші інфраструктурні елементи.

Розробники стверджують, що це покриття буде експлуатуватися в три рази довше, ніж звичайне, але скептики зазначають, що під час користування покриттям, від нього можуть відлітати пластикові мікрочастинки А мікропластік тим і небезпечний, що його не можна зібрати і навіть нелегко побачити.

Схожі статті

В Китаї зробили найдовшу велодоріжку над землею!
Компоненти та аксесуари від KLS зі знижкою 15 відсотків!
Фляготримач, який не шкодить екології.

Прокоментувати статтю