Джирка Челуд був звичайним 16-річним хлопцем, який вів активний стиль життя, доки не зробив помилку, стрибнувши у ставок, не перевіривши його глибини. Цей стрибок посадив його в інвалідний візок, але не зламав жаги до пригод. Роком пізніше він почав планувати експедицію на ручному велосипеді, але процес тренування затягнувся на 5 років. Весь цей час він тримав свої наміри у секреті від друзів.


 
"Я уявляв, що катання на ручному велосипеді — це просто, але після першої спроби завалився спати абсолютно без сил, подолавши лише 5 кілометрів", — каже Джирка.

Він не здався та продовжив тренуватися протягом наступних 5 років, поки не спромігся долати по 50 кілометрів на день. Тоді він розповів друзям про свою майбутню подорож і відразу знайшов компаньонів до експедиції в Ісландію та Ізраїль.
В 2015 році він підняв планку та вирушив до Морокко з парою друзів. Їхня 1100-кілометрова подорож пройшла скрізь пустелю та піщані шторми, а в Атласських горах їм довелося пройти через снігові бурі.


 
"Сніг та холод були найгіршими. Ми були виснажені і це боляче вдарило по психіці кожного", — додає компаньон Мартін Матей. Всі три ручних велосипеди проїхали самостійно, без допомоги.
 
Хлопці зняли документальний фільм про подорож з іронічною назвою "Зламати ногу". Джирка сподівається, що це підніме моральний стан кожній людині з обмеженими можливостями.


 
"Якщо є воля, будуть і можливості", — вірить Челуд.

Source.

Схожі статті

Макьюэн получил травму и может пропустить «Тур де Франс»
Не може ходити, але може їхати! Паралізований чоловік подорожує на велосипеді.
В Москве попрощаются с Михаилом Пуговкиным

Прокоментувати статтю