Японське аніме це не лише про школярок з великими очима і в коротких спідничках, як багатьом може здатись на перший погляд.
Вашій увазі підбірка анімешок на вашу улюблену (велосипедну, якщо що) тематику. Можливо після цієї публікації шанувальників цього стилю мультиплікації стане більше.
 
Hill Climb Girl (Дівчинка, що підкорює гору)
Хінако - дівчина середньої школи, яка любить їздити на велосипеді. Кожного ранку вона змагається зі своїм однокласником у дорозі, піднімаючись до їхньої школи, щоб справити враження на нього та змусити його запросити її на побачення. Програючи щодня, одного разу Хінако вирішила здатись. Та потім, подивившись по телевізору феноменальне сходження Бредлі Віггінса на Тур де Франс, Хінако твердо вирішила перемогти свого суперника. Що було далі - дивіться самі, ми тут спойлерити не будемо. Відсутність зрозумілих нам субтитрів на перегляд практично не вплине.
  
Idaten Jump  (Стрибок Айдатена)
Шо - підліток, який росте з мрією стати найкращим МТБ гонщиком у світі. Увесь вільний час він змагається проти членів ворожої тусовки «Акулячий зуб», насамперед їх лідера Габу. Під час змагань на технічній гірській трасі Шо потрапляє у дивну хмару, яка ковтає його і відправляє його разом з кастомним велосипедом Flame Kaiser та рештою байкерів у інший вимір. У пастці у світі під назвою X-зона, всі вони мають змагатись один з одним на двопідвісах. Психоделічні велосипедні сцени безумовно по-дитячому смішні й безглузді, але, врешті-решт, ваші діти можуть почати їздити на велосипеді після перегляду цього серіалу, що робить Idaten Jump не поганим варіантом для недільних сімейних сніданків.
 
Nasu: Summer in Andalusia (Насу: Літо в Андалусії)
Велосипедне аніме про гонку Вуельта, робота легендарного режисера Кітаро Косака, що отримав нагороди за такі фільми як "Духи в гостях", "Рухомий замок" Хоула та "Принцеса Мононок". Ця історія розповідає про іспанського професійного гонщика Пепе Бенеджелі, який стикається з одного боку з тиском спонсорів, а з іншого - з потрясінням, спричиненим колишньою дівчиною, яка одружилася з його старшим братом. Все це його мозок перетравлює під час перегонів на етапах Вуельти. Одного разу він випадково підслуховує розмову між своїми спонсорами про те, що його слід звільнити з команди після закінчення гонки. Та цього велогонщик мусить не допустити.
  
Over Drive 
Як і більшість аніме-серіалів, Over Drive показує життя юнака, який намагається в чомусь стати кращим у світі. Мікото Шинозакі - хлопчик, який мріє приєднатися до професійної команди з велоспорту та виграти Тур де Франс, хоча він ніколи не займався жодним видом спорту. Терплячи знущання однокласників і борячись з проблемами зі здоров'ям, хлопець одного дня повертається до своєї мрії - велоспорту, щоб вразити красиву але стервозну дівчину на ім'я Юкі.
 
Yowamushi Pedal (Покатеньки Йовамусі)
Одержимий аніме та мангою гімназист Онода Сакамічі, хоче приєднатися до місцевого клубу любителів коміксів. Але виявляється, що його розпустили через відсутність членів. У пошуках потенційного друга він зустрічає затятого велолюбителя Імайзумі Шунсуке, який помічає прихований талант Оноди у спорті. Yowamushi Pedal - нескінченна історія про дружбу та перегони на шосейниках. Серіал дає зрозуміти, наскільки японці можуть працювати в команді та жертвувати собою заради успіху своїх близьких.

Схожі статті

У Данії існують велосипедні майданчики для дітей!
10 кращих фільмів про велосипедистів
Сумка с принтом на велосипедную тематику – лучший подарок велосипедисту

Прокоментувати статтю