Зимове задзеркалля: яких помилок слід уникати, катаючись взимку на велосипеді. Не забувати про свій звичайний кілометраж, тримати себе в формі і уникати типового для холодної пори року набору ваги: зимові тренування мають критичне значення для решти часу року - за умови, що вам вдасться подолати покрите снігом мінне поле потенційних помилок.

Зима - це початок велосипедного сезону, пора року, коли велосипедисту необхідно як слід попрацювати над собою, щоб приготуватись до літа. А ще це найважчий час для тренувань, і рік за роком ми щоразу, знову і знову допускаємо одних й тих само помилок. Правильно організуйте свої зимові тренування, і ви станете на правильний шлях до чудового літа. Звичайно, це не завжди просто, особливо коли погана погода, свята і наша власна недостатня організованість так і норовлять вставити палиці в колеса. Втім, більшості проблем можна уникнути, якщо у вас є трішки підготовки, трохи гарної екіпіровки і правильний настрій.

 

Часом буває не просто відшукати в собі мотивацію, щоб кататися взимку Не правильне екіпірування Недостатнє або неправильне екіпірування - це поширена помилка, якої припускаються багато велосипедистів. Найгірший кошмар велосипедиста - це раптова зміна погоди без необхідного з собою; поступово ви почнете замерзати і / або промокати, а самі не зможете нічого з цим вдіяти.

В абсолютно «вбитому» стані, втративши будь-яке бажання кататися взимку, ви повернетесь додому завмерлим, промоклим до нитки і більше всього на світі будете шкодувати про те, що не обрали собі яке-небудь більш спокійне хобі на зразок шахів або в'язання. Для того щоб після подібних пригод вам не довелося впадати «в зимову сплячку», переконайтеся, що ви взяли з собою якісну водо-вітронепроникну куртку. Вона повинна бути досить надійною, щоб зберегти вас в теплі навіть якщо вас застане негода - ізоляція і захист від вітру - це найважливіші характеристики.

Взяти з собою запасний одяг, будь-то водонепроникна куртка або просто легкий жилет, це завжди гарна ідея, коли їдеш кататися взимку, особливо беручи до уваги постійно мінливу британську погоду. Ваші кінцівки, руки і ноги, як правило, замерзають найбільше. Завмерлі руки і ноги не обіцяють нічого хорошого, так що не пошкодуйте грошей на добротні зимові рукавички, шкарпетки і черевики.

Якісний зимовий одяг спеціально розроблений, щоб справлятись з низькими температурами цілком доступний кожному велосипедисту, так що не може бути ніяких відмазок від зимової їзди на велосипеді. Важливо пам'ятати, що зайвий одяг можна зняти завжди, але не можна одягти того чого у вас немає - так що одягайтесь як слід!

Через погано підібрану екіпіровку, ваше катання може закінчитися раніше, ніж ви думали або гірше.

Набір ваги. Якщо під час святкового сезону ви будете балувати себе занадто багато або кататися занадто мало, в кінцевому підсумку це призведе до одного і того ж результату: ви наберете вагу. Мало того, переїдання і недостатні фізичні навантаження можуть привести і до більш тяжких наслідків: ви не просто наберете вагу, а станете товстим. Мотивація - це головний стимул, який тримає вас на велосипеді. Недостатня кількість змагань та похмура погода роблять їзду на велосипеді набагато менш привабливою, але не забувайте, кататися взимку цілком можливо, якщо у ви маєте правильне екіпірування. Зараз дуже важливо знайти мотивацію, щоб продовжувати кататися. Спробуйте перейти на їзду або гонки по бездоріжжю; ще один непоганий варіант це велокрос, відмінно працюють групові велопрогулянки разом з вашим клубом. Загалом, все, що допомагає зимою витягнути вас на вулицю - це вже добре. Ще краще якщо у вас є людина, з якою ви домовилися зустрітися і покататися разом - ви ж не хочете порушувати своє слово і підводити вашого товариша по тренуванню. А ось чого дійсно складно уникнути взимку, так це переїдання. Навколо так багато вечірок з великою кількістю їжі та напоїв, що важко не спокуситися. А якщо при цьому ви ще будете кататися менше звичайного, ці спокуси можуть призвести до катастрофічного набору ваги. Постарайтеся обмежити споживання висококалорійних ласощів. Замість того, щоб перекусити шоколадкою або солодким пирогом краще зробіть вибір на користь свіжих фруктів або горіхів. Спілкуючись в компанії, чергуйте алкогольні напої з простою водою - до всього іншого це допоможе ще уникнути похмілля.

Занадто багато їжі або занадто мало тренувань: результат буде один і той же - небажаний набір ваги Відсутність плану. Якщо ви хочете витиснути максимум зі своїх зимових тренувань - вам буде потрібний план. Початок зими - це найкращий час, щоб подумати про свої цілі на наступний рік, проаналізувати свої сильні і слабкі сторони і скласти план тренувань який дозволить виконати поставлені завдання.

Якщо ви серйозно налаштовані досягнути прогресу, зараз найкращий час, щоб перевірити свою фізичну форму. Існує поширена тенденція, згідно з якою, багато людей відкладають перевірку до тих пір, поки не приведуть себе в порядок, адже нікому не подобається отримувати низькі результати і стикатися з вадами своєї фізичної підготовки.

Однак набагато важливіше скласти чітку картину свого поточного стану. Так що відсуньте своє его подалі і почніть рухатись згідно плану. Існує безліч готових планів, які можна відшукати в тренувальних посібниках або в інтернеті, а ще не варто забувати про можливість звернутися за допомогою до тренера.

Ретельно сплануйте своє тренування, чергуйте інтенсивні заняття в спортзалі з довгими і повільними заїздами.

Неправильні типи тренувань. У велосипедному спорті існує дві «філософських школи», які по-різному підходять до зимових тренувань. Перша радить побільше довгих повільних заїздів, які допоможуть сформувати гідну базу. Вам потрібно безліч мотивацій для цих довгих, виснажливих поїздок - кататися в холодні, вологі, вітряні дні - справа не особливо приємна. Друга «школа» наполягає, що важливо підтримувати ідеальну фізичну форму, не важливо, чи йдеться про силу, швидкості або в поєднанні першого і другого.

Правда в тому, що довгі заїзди і тренування спортзалі важливі однаково. Нехтування одним на користь іншого буде позначатися на вашій їзді не в кращу сторону. Ніхто не сперечається, що необхідно набрати базовий кілометраж. Але так само важливі і декілька інтенсивних тренувань у спортзалі на вело чи турбо-тренажерах. Ключ до успіху, полягає в змішуванні обох видів навантажень. Використовуйте «мертвий сезон» щоб попрацювати над своїми недоліками і наростити переваги. Будьте гнучкими, адже занадто часті заїзди в умовах жахливої погоди, можуть призвести до того, що ви захворієте, так само як і занадто інтенсивні тренування на турбо можуть призвести до «перегорання і демотивації»

Не намагайтеся бути героєм: бувають дні, коли їздити на велосипеді просто небезпечно. Гра в героя Деякі велосипедисти люблять зимові тренування і пишаються своєю відданістю улюбленій справі і здатності продовжувати тренування при будь-якій погоді.

Ми хочемо донести до вас одну просту річ: не намагайтесь бути героєм. Бувають дні, коли умови просто-напросто занадто погані, для того щоб кататися, і пропустити одне тренування або замінити її на роботу в спортзалі буде для вас набагато краще, ніж виходити на вулицю. Неважливо наскільки ви досвідчений і професійний спортсмен, ожеледі та шквального вітру необхідно уникати в будь-яку ціну, якщо ваш велосипед не укомплектований зимовими шинами. Не варто так ризикувати. Слизькі дні дають вам хорошу можливість поїздити по бездоріжжю, оскільки замерзлий бруд робить маршрут сухим і швидким.

Просто уникайте доріг і твердих поверхонь. Шквальний вітер також підвищує ймовірність нещасного випадку під час їзди. Раптовий порив може жбурнути вас вздовж траси, тим самим, піддаючи вас більш високому ризику зіткнення. Водії автомобілів можуть навіть не усвідомлювати, що на вулиці стоїть вітряна погода. Художник-ілюстратор Кевін Шарп

Схожі статті

Різ Гарсія: "Я не дозволю розсіяному склерозу перешкодити мені проїхати 260 км на велосипеді"
Зимова гума Schwalbe вже в магазині!
Як розучитись кататись на велосипеді?

Прокоментувати статтю