Зараз Хейлі є національною чемпіонкою Британії з індивідуальної гонки з роздільним стартом, та втратила 45 кг ваги, хоча ще п’ять років тому вона була звичайним аспірантом в університеті. Вона щойно завершила Тур Катару та збирається на Олімпійські ігри 2016 року у Ріо-де-Жанейро. Але ж с чого усе почалося, спитаєте ви?
«Я успішно займалася декількома видами спорту», - каже Хейлі. «Але я хотіла сконцентруватися на чомусь одному, я дуже вперта. Якби я почала писати книгу, то закінчила б її, навіть якщо мені це не подобається».
У школі вона займалася нетболом, у 13 років захопилася веслуванням. Коли Хейлі поступила до Кембриджу то вже була представником Англії 2004 року у змаганнях «Home International Regatta» та сподівалася позмагатися з Оксфордом у відомій гонці «University Boat Race», але тренування та гонки були по суботах, так само як і лекції з хімії.
Визначившись з графіком, Хейлі почала вставати раніше, приходила на лекції виснаженою, та тренувалася по вечорах. Старання окупилися, вона виграла гонки, але втратила мотивацію й бажання тренуватися за таким виснажливим графіком. Переставши займатися спортом, Хейлі продовжувала харчуватися за спортивною дієтою з великим вмістом вуглеводів, через що й втратила форму.
Марк Холт, наречений Хейлі, знав про жагу до змагання своєї дівчини і запропонував їй зайнятися велоспортом – тим чим він і сам професійно займався. Позичивши велосипед у Марка та придбавши дешеву велосипедну джерсі, Хейлі почала свою подорож до національної чемпіонки.«Мені подобається ця простота», - каже вона. «Ти, велосипед та годинник. Я фінішувала другою у змаганнях та подумала, я зможу це зробити. Чи зможу я стати краще якщо скину більше ваги?»
Хейлі Саймондс
Хейлі сіла на високо-протеїнову дієту, що включає горіхи, яйця та інколи навіть стейки на сніданок та виключає крупи, макарони, хліб та тістечка які вона полюбляє пекти!
Завдяки дотриманню дієти та посиленим тренуванням два рази на день, тригодинним поїздкам рано вранці, повторенню мантри «Скинь унцію, отримай другу» Хейлі змогла залишити своїх суперниць далеко позаду – всього через п’ять років після того як вона вперше сіла на велосипед!
Впродовж технічної 33 км траси вона випередила Моллі Уівер з команди «Liv-Plantur» та паралімпійську чемпіонку Сару Сторі більш ніж на хвилину, чим заробила собі місце в команді «Great Britain's World Championship Team»
Хейлі Саймондс
Після розчарування у гонках на час, Сіммондс знайшла себе в участі в гонках «Women’s Elite Road Race», та зіграла вирішальну роль у допомозі своїй компаньйонці по команді Ліззі Армітстед. Хейлі Сіммондс фінішувала на 79 місці, тим самим дебютувавши у змаганнях. Таким чином розмови про гонку з роздільним стартом у Ріо-де-Жанейро виглядають не просто розмовами.
«Я дуже пишаюся результатом», - каже вона. «Я відчула, що це моє, та отримала гарний зворотній зв’язок . Думаю тренери були трохи здивовані»
Хейлі додала: «Я завжди знала що дорога до Ріо буде довгою, але якщо б ви сказали що я виграю чемпіонат Британії та потраплю до чемпіонату світу, то люди б сміялися з вас. Я продовжу тренування, та докажу що заслуговую місце в команді.»
Вона додала: "Я завжди знав, що робить його в Ріо буде розтягнути, але якби ти сказав в січні минулого року, що виграю британських чемпіонатів і йти до людей світу посміявся б над вами. Я повинен продовжувати працювати важко показати, що я заслуговую місце в команді ".
Сіммондс завершує писати кандидатську дисертацію наступного місяця та приєднається до нової команди «United Healthcare» в США в квітні. Вона повернеться до Великобританії на початку червня щоб взяти участь у змаганнях «Women’s Tour» та «British Nationals», та сподівається отримати олімпійську кваліфікацію.
Хейлі Саймондс

Схожі статті

Деніз Мюллер нарешті побила світовий рекорд швидкості на велоипеді!
Ірина Попова - чемпіонка Європи в елімінаторі!
З днем Незалежності!

Прокоментувати статтю