"The Red Bull Trans-Siberian Extreme" — це найдовша велосипедна гонка в світі, випробування на витривалість в 14 етапів від Москви до Владивостока.

Відстань настільки велика, що гонщики долають сім часових поясів. Маршрут проходить лісистими пагорбами та уздовж магістралей, переповнених вантажівками. Тут є асфальт, і бруківка, і гравій, і безкрайні простори лугів...

В рамках цьогорічного турніру, 18 липня з Червоної площі в Москві стартувало вісім чоловіків та дві жінки. Вони вибували один за одним, а станом на понеділок залишилося всього три: П'єр Бісхофф з Німеччини, Олексій Щебелін з Росії та Марсело Соареш з Бразилії. 9 серпня для цих тьрох відчайдух розпочався 14 завершальний етап. Так, 14 серпня має бути визначений переможець гонки, котрий дістанеться площі перед оперним театром у Владивостоці.

Ще до закінчення гонки організатори наголошують на окремій проблемі: як залучити більше жінок до участі у заході наступного року та як втримати їх у перегонах. Цього року вперше жінки склали конкуренцію чоловікам в рамках "The Red Bull Trans-Siberian Extreme" , втім жодна з двох жінок-гонщиків не пройшла й половини з 14 етапів.

Одним з варіантів може бути участь жінок в командах по дві особи, замість соло, що дозволить їм розділити навантаження і мати більше часу на відновлення сил. Цього року обидві жінки, Шангріла Г. Рендон і Т'юздей Жерве Дубіна не змогли вкластись в потрібну середню швидкість 21 кілометр на годину, а отже й відставали від графіку відновлення сил та харчування між етапами.

Шангріла Г. Рендон, 35-річна філіппіно-американка, сказала, що вона боролася з нестачею сну, сідельними виразками, судомами, поганою погодою (включаючи град) і дорогами, переповненими вантажівками.

"Я змогла протриматися, вижити", — сказала вона. "Це було надзвичайно, це, безумовно, те, що я ніколи не переживала".

Одного разу після того, як Т'юздей Жерве Дубіна зійшла з гонки, пані Шангріла Г. Рендон зрештою опинилася далеко позаду інших учасників, між якими відрив був невеликий. Вона сказала, що чоловіки завжди були на декілька годин попереду, а отже у жінок було менше часу на відновлення, масаж та їжу. Вона офіційно вибула після шостого етапу.

"Я зробила все можливе, щоб зрівнятись з хлопцями, але статистично відомо, що чоловіки набагато швидші", — сказала Шангріла.

За словами гонщиці, вона отримала неоціненний досвід на цих змаганнях та дуже вдячна своїй команди підтримки та організаторам. Також Рендон запропонувала скоригувати правила, надавши жінкам ранній старт і більше часу для завершення етапів.

"У цій гонці ми маємо досить строгі часові рамки і не можемо організувати два заїзди", — прокоментував організатор.

48-річна американка Т'юздей Жерве Дубіна розповіла, що вона вибула з гонки частково через "неймовірно небезпечні" дорожні умови.

"У мене було три випадки, коли зустрічний трафік рухався прямісінько мені в лобову", — сказала вона. "Це просто занадто для мене, тому я вибула. Я не була в на стільки хорошій формі, щоб змагатися з чоловіками, і я це знала. Жінки просто не можуть закінчити ці гонки в один час з чоловіками. Я знала, на що йду".

Source.

Схожі статті

Нова колекція: велошоломи ONRIDE
Термобелье CRAFT по доступным ценам!
Новые поступления: шлемы VK

Прокоментувати статтю