Влада Амстердаму запровадила заборону використання відомих серед туристів "пивних велосипедів" - пересувних пабів для прогулянок містом.


Так звані "Пивні велосипеди" являють собою мобільні паби на колесах, з велосипедними сидіннями, що зручно розташовуються навколо столу. Вся ця конструкція приводиться в рух за рахунок педалювання її пасажирів. Такі роверопаби розраховані зазвичай на десять чи більше людей. Туристи, що бажають подивитися місто і попити пивка в той самий час, дуже люблять цей транспорт.

Втім, місцеві мешканці не переставали скаржитись на шум і порушення громадського порядку. Люди вважають, що роверопаби - одна з великих проблем міста, що викликана масовим туризмом.
Так минулого року близько 6 тис. мешканців Амстердаму підписали петицію, в котрій владу міста закликали заборонити пивні велосипеди. Мер туристичного міста Еберхард ван дер Лан на той час підтримував авторів петиції та заборонив це явище. Втім, декілька компаній, що заробляли гроші за допомогою таких "атракціонів", спробували оскаржити рішення влади в суді. Судом було призупинено дію заборони, через недостатність її обґрунтування. Втім 26 жовтня необхідність заборонити роверопабів була погоджена остаточно.

Схожі статті

Не місце в місті.
Нідерланди - Бельгія, квітень 2017

Прокоментувати статтю