Професійна гонщиця померла від травм, отриманих в ДТП 23 грудня.



Вчора, 28 грудня, канадська професійна гонщиця Елєн Уотерс померла, після отримання несумісних з життям травм в ДТП, яке сталось 23 грудня.
 
Елєн Уотерс називали висхідною зіркою канадського спорту, їй було 28 років. Навесні вона виграла 80,5-км гонку в Турі Куглера-Андерсона в Сомервілі, штат Нью Джерсі. В жовтні вона підписала контракт з жіночою командою Colavita/Bianchi на сезон 2017 року.




 
Канадське ком'юніті вже висловило свої співчуття.
 
Її співмешканець і спортивний товариш Емілі Флін каже, що Уотерс була щасливою і життєрадісною людиною, яка була закохана в спорт. Флін додає:
 
— Нещодавно я запостила відео, де Елєн с усмішкою жбурляє сніг на обочині дороги. Вона так раділа, що випав сніг. Її жага до життя — це щось таке, чого я ніколи не забуду, приклад для всіх нас. Вона була скромною. Коли вона щось робила, планувала наступний крок.


 
Уотерс також була прихильницею запровадження нових законів заради безпеки велосипедистів. В березні 2016 року в блозі вона писала:
 
— Здебільшого, автомобілісти поважають велосипедистів, але ж все-таки завжди хвилююсь, адже маю лише один метр відстані зліва від мене!
В липні 2016 в інтерв'ю з радіо CBC, Уотерс нагадала про небезпеку, пов'язану з цим видом спорту:
 
 — Спортсмени падають. Іноді, завали доволі великі. Я теж опинялась на асфальті час від часу, але вдало — кожний раз поверталась в стрій.
 
Мати Елєн згадує, що колись вона сказала щось на кшталт, "якщо вона помре на дорозі заради безпеки інших велосипедистів, так тому і бути".
 
Після смерті Елєн Уотерс, її друзі і сім'я хочуть змусити владу запровадити закон одного метра поваги для автомобілістів в Нью Брунсвіку.


 
— Ми будемо боротися за те, щоб цей закон прийняли. Нехай він називається "закон Елєн". Цей закон вже діє в деяких провінціях і ми хочемо добитись його прийняття у нас в Нью Брунсвіку, — каже її подруга Флін.
 
По закону, прийнятому в провінції Онтаріо у вересні 2015 року, автомобілісти повинні дотримуватись дистанції в 1 метр при випереджені велосипедиста. Недотримання веде до штрафу розміром $110 і двом очкам попередження в ліцензію водія.
 
Уотерс збив водій на Volkswagen Golf, який рухався у тому ж напрямку по Ріверв'ю Драйв Іст, як повідомляє сержант поліції Андре Піпен. Був сонячний день, чисте небо і видимість була гарною, коли сталося зіткнення близько 14:30 за місцевим часом. Ведеться слідство. Міру покарання водію визначить суд.
 
— Хоча тут грають багато факторів, жорсткіші закони повинні запобігти тому, щоб такі випадки ставалися в майбутньому, — додає Флін.
 
Вона сподівається, що смерть подруги змусить водіїв стати уважнішими на дорогах, що вони будуть більше поступатися.
 
— Ми вшануємо її пам'ять шляхом підвищення безпеки на дорогах. Це саме те, чого вона хотіла, — підсумовує Емілі.

Source.

Схожі статті

Испанский гонщик умер во время заезда на маунтинбайках
Помер переможець Тур де Франс 1956 року Роджер Валковяк.
Відчайдушні жінки на "The Red Bull Trans-Siberian Extreme".

Прокоментувати статтю