Shimano оновила лінійку Sora та офіційно анонсувала Metrea.

Sora залишилась 9-швидкісною системою, але виглядає як більшість 11-швидкісних груп від Shimano. Завдяки оновленому дизайну лінійка Sora стала більш схожа на Ultegra.

sora shimano

Відтепер ручки мають внутрішню прокладку гальмівних тросів та тросів перемикання. На додаток гальмівні ручки стали більш ширшими та плоскішими.

Слідуючи новим тенденціям та підвищеному інтересу до дискових гальм новий каліпер має стандарт flat-mount. На додаток до дискових гальм будуть доступні недорогі сумісні с дисковими гальмами колеса.

sora shimano

Шатуни з двома зірками будуть доступні лише з діапазоном 50/34 та отримають чотири лапки, асиметричного павука який був представлений разом з Dura Ace 9000, також будуть доступні шатуни з трьома зірками 50/39/30, з захистом або без нього.

sora shimano

Також була анонсована нова касета з діапазоном 11-34.

Гальмівні каліпери не сильно відрізняються від минулого покоління, але Shimano стверджує «Нові гальма BR-R3000 на 20% потужніші ніж минуле покоління»

Офіційно анонсовано нову лінійку Metrea.

metrea shimano

Вперше нову лінійку було представлено як концепт на виставці Евробайк. З моменту показу на виставці нічого не змінилося, нова Metrea це преміальна 11-швидкісна система, з гідравлічними дисковими гальмами та сучасним дизайном. Унікальні ручки STI Dual Control спеціально створені для керма буллхорн, також доступні варіанти для прямого керма.

Передній перемикач оптимізовано для систем з діапазоном 46/32.

metrea shimano

В системі шатунів використано асиметричну чотирьохлапку. Будуть доступні одношвидкісні на 42 зуба та двошвидкісні шатуни 46/32 з захистом. Дискові гідравлічні гальма мають стандарт flat-mount.

Також у новій лінійці використовуватимуться унікальні 140 мм ротори.

Ціна на нову лінійку наразі невідома. В продажу Metrea з’явиться вже цього літа!

metrea shimano

Схожі статті

Shimano: оновлення комплектуючих MTB
Розпродаж взуття Shimano
Shimano офіційно впроваджують задні перемикачі Direct Mount.

Прокоментувати статтю