Велосипед було розроблено спеціально для гонок cobbled classics, іншими словами для гонок з нерівним дорожнім покриттям і бруківкою, таких, як Paris-Roubaix. Основною фічою нового Domane є унікальна система мікропідвіски, яка повністю ізолює гонщика від нерівностей дорожнього покриття.

IsoSpeed – нова розробка інженерів Тrek, підвіска, що базується на унікальній конструкції підсидільної труби. В той час, як більшість аналогічних велосипедів використовують для амортизації гнучкі карбонові пера рами, IsoSpeed – це механічна система, що частково розділяє верхню та підсидільну труби лінком з підшипником.

Відтепер стик верхньої і підсидільної труби – це не жорстке з’єднання, його виконано в формі “X” з двома прямими, що перетинають одна одну. Завдяки цьому рама амортизує, даруючи незрівнянний комфорт гонщику, без втрати жорсткості рами. Як стверджують інженери Trek, новий Domane в плані жорсткості перевершив навіть Madone.

В ході випробувань було визначено, що пера Domane гнуться вертикально до 36мм в той час, як Madone досягає лише 23мм під тим само навантаженням. Тобто IsoSpeed ефективніший класичної конструкції на 50%.

Trek Domane вже встиг заїхати на подіум разом з командою Radioshack-Nissan-Trek на гонці Strade Bianche на початку березня.

Не слід також виключати можливості появи IsoSpeed на MTB наприклад на топових Trek Elite або Trek Superfly 29er.

Схожі статті

Trek Madone та Domane 2013
Поповнення асортименту Alligator!
Скидки на велосипеды Trek и аксессуары Bontrager!

Прокоментувати статтю