На горизонті з'явилась нова амортизаційна вилка. Якщо нова вилка Motion від Motion France відповість всім заявленим твердженням, це буде єдина вилка для будь-яких рам, розрахованих під будь-який хід, яка не клює під час гальмування та майже не потребує сервісу.  На папері все виглядає так, наче вилка Motion — справді новаторська штука, але є тут одна заковика...

The Motion France

Однією з найбільших переваг, заявлених виробником, є те, що конструкція вилки виключає клевки при гальмуванні. Теортеично, це залишає амортизатору більше ходу для абсорбування ударів навіть під час гальмування, що продемонстровано у їхньому відео. В той час як звичайні амортизатори намагаються справитись з клевками через повільне компресування, яке можна регулювати, зчеплена конструкція вилки Motion робить це без демпфування.

Але не сказати, що вилка взагалі не демпфує — на відміну від інших вилок з карбоновими листовими пружинами, в цій є гідравлічний картридж, спрятаний в шток, який впливає на відскок та блокування. На винос кріпиться спеціальна крутилка, яку можна повертати в 10 положеннях для різної ступіні відскакування, також є на рулі є кнопка блокування вилки. Налаштувати блокування можна ще за допомогою шестигранного ключа.

В цій вилці налаштовується буквально все: діаметр колеса, діаметр вісі, карбонові пружини підбираються під вагу конкретного райдера і бажаної жорсткості амортизування. Виробник пропонує три різних види шасі: одне для 26" колес, друге для 27,5" та 26+" і третє для 27,5+", 29" та 29+". Слід зазначити і систему вісей, яка спроможна працювати з 15×100, 15×110, та навіть 20×110 мм. А ось чого ця вилка не може — так це влізти в прямий рульовий стакан 1/1,8" через присутність картриджу всередині штока.

The Motion France fork

Користувачі також можуть міняти пружини, щоб добитись потрібної жорсткості під різні маси райдерів або для досягнення певного робочого ходу. В залежності від діаметру колеса хід можна налаштувати у вражаючому диапазоні між 100 та 170 мм. Передбачається, що цього можна досягнути швидко і без інструментів. Щодо самої амортзації, карбонові пружини працюють скоріше на тяжіння, аніж на зжимання, що на думку Motion France краще позначається на амортизуванні маленьких перешкод. Пружини вибираються під певну вагу гонщика з кроком 4 мм від 20 до 40 мм загальної ширини. Провисання — це ще один параметр, який можна налаштувати під себе за допомогою роздільних крутилок знизу кожної ноги. Зі всим цим барахлом вилка важить 1850 грамів, але ротори менш ніж 180 мм будуть несумісними.

The Motion France bike fork

Motion France наполягає, що використання башингів замість підшипників в узлах, які закріплені без болтів, гарантує безсервісну службу. Те ж саме виробник каже й про герметичний картридж всередині штоку. Може звучати дивно, що вони так зухвало наполягають на цьому, але враховуючи те, що стрижні запресовані разом без болтів та в картридж не потрапляє вода та пісок, можливо, що вилка дійсно не потребує сервісу час від часу. Виробник дає довічну гарантію на шасі та пружини та 5 років на герметичний картридж.

Погодьтесь, що все це звучить дуже, дуже добре. Заковика? Ну, ви не можете чекати, щоб щось настільки проривне коштувало дешево, так чи ні? Вилка доступна для передзамовлення через Кікстартер, ціна починається з €1250 у "Дуже Ранньому Доступі". Це рівно половина роздрібної ціни. Роздрібна ціна планується на рівні €2500. Хоча, Motion France працює над цією вилкою вже декілька років і має зв'язки у Франції з Michelin, RotoЯ та іншими. Припустимо, що якщо проект на Кікстартері буде успішним і вилка працює так добре, як про неї розповідають, потім з'являться дешевші зразки.  Поки що тільки придбання на Кікстартері в ранньому доступі виглядає привабливо.

The Motion France bike fork

Схожі статті

Робота амортизаційної вилки на велосипеді
Fox поділились інформацією про електронну підвіску iCD
Shimano: оновлення комплектуючих MTB

Прокоментувати статтю