Коли саме час змінювати ланцюг?

Не чекайте доки ланцюг зламається сам

Якщо ви заздалегідь дбаєте про власний бюджет то ніколи не чекайте поки ланцюг зламається сам,  також це може призвести до травм. Ланцюг – одна з найдешевших частин трансмісії й повинна замінюватись регулярно. Правильний догляд за трансмісією це найкращий спосіб запобігти частим замінам запчастин.

Усе повинно бути в міру

Деякі ентузіасти використовують ультразвукове обладнання для чистки ланцюга, це добре, але звичайна щітка та очищувач також працюють дуже гарно. Після чистки впевніться що змастили ланцюг правильно, особливо за умов вологої погоди.

Мастило можна обрати, наприклад, тут.

Ми пропонуємо стандартний спосіб:

Правильно змастити ланцюг не значить вилити всю пляшку мастила або проігнорувати та взагалі його не змастити. Надлишки мастила в трансмісії теж небажані, часто трапляється що бруд прилипає до них, тож після змащення треба протирати ланцюг.

Під час їзди на неправильно обслуженій трансмісії ланцюг зношується швидше.

Також не рекомендується залишати велосипед на дворі на довгий час, трансмісія може заіржавіти.

Як виміряти знос ланцюга?

Якщо вам потрібно дізнатися наскільки зношений ланцюг велосипеда, то ви можете використати спеціальний інструмент для виміру, наприклад:

Інструмент для вимірювання зносу ланцюга

Інструмент SuperB для вимірювання зносу ланцюга

Інструмент Shimano TL-CN41 для виміру зносу ланцюга

Якщо інструмент показує розтягнення ланцюга в 0.75-1.0, то вже час його замінювати. Приклад правильного використання інструменту можна побачити на відео:

 

Схожі статті

5 фактів з історії велосипеда.
ONRIDE PRO мастило для ланцюга велосипеда
Як мити велосипед

Прокоментувати статтю