Італійський виробник компонентів Ingrid анонсував випуск трансмісії 1x11, яка вийде в світ вже через декілька тижнів.
 
Виглядає круто. SRAM з системою 1х12 задав високу планку, проте конкуренти намагаються утримати кількість зірок на касеті в рамках одинадцятки, пропонуючи трохи нижчі ціни, але інженери Ingrid не дивляться в минуле і вже готують свою відповідь SRAM Eagle — 12-швидкісну 1х-систему з касетою 10-48, яка буде на 30 грам важчою, ніж їхня 11-швидкісна система, яка вже готова до презентації.

А поки що про неї і поговоримо. Ingrid пропонує комплексний підхід, розробивши не тільки зірки шатунів narrow-wide і касету під драйвер SRAM XD, який дозволяє встановлювати зірки 10Т і 9Т, як зробила б будь-яка інша маленька фірмочка. Ingrid пішли далі й розробили задній перемикач і манетку. Тобто перед нами повноцінний групсет за винятком тільки гальм. Пустотілі шатуни с полою віссю діаметром 30 мм фрезеруються з алюмінію 2024 і мають Q-фактор завширшки 168 мм. Вага заявлена на рівні 700 грамів. Шатуни укомплектовані зірками на вибір з 32 або 34 зубами. Зірка шатуна вирізана під пропрієтарний шлиць, проте щоб не ускладнювати і без того перенасичений несумісними системами ринок, Ingrid виробляє зірки з шлицями для встановлення на шатуни SRAM і традиційний 4-болтовий стандарт Shimano 96 BCD. Шатуни можна вибрати з шести різних відтінків, а зірки анодовані в радикальний чорний колір.
 
Задній перемикач сумісний з елементами трансмісії Shimano та SRAM і розроблений таким чином, щоб максимально спростити монтаж і демонтаж колеса, а також легко налаштувати чейнлайн. Манетка під вказівний та великий пальці правої руки перемикається в традиційний і звичний спосіб, на відміну від нової логіки перемикання, запровадженої в трансмісії фірми Box One, де зміна передачі відбувається поштовхом важеля великим пальцем вперед.
 


11-швидкісна касета важить 295 грамів, великі зірки являють собою нерозбірний тріпл на павуці і виконані з анодованого алюмінію 7075-T6, а інші 8 зірок набірні і вироблені зі сталі. Касета з розрахунком 10-46 (10-12-14-16-18-21-24-28-33-39-46) сумісна з драйвером SRAM XD і пропонує достатньо діапазону, щоб заїхати в будь-який підйом.
 
Ціна буде високою. Компанія Ingrid позиціює себе як бутіковий виробник і сфокусована на якісних компонентах не для кожного. Тільки касета 46T10 окремо коштує €359.

Схожі статті

Касета e*thirteen's TRS Race 9-46Т
Bombtrack Beyond Plus.

Прокоментувати статтю