Кабуш засвітився з новинкою на нещодавній гонці Mellow Johnny’s Classic. Було чудово видно маленький провід, що йшов від верхньої частини демпфера вилки до перемикача на кермі. Ось як прокоментував це представник Fox Racing Shox Марк Джордан:

"Fox завжди впроваджує свої нові продукти через програму Racing Application Development. Гонки це найкращий полігон для випробування і всі новіинки так чи інакше його проходять. Для того щоб обговорити нові розробки, незалежно від того були вони побачені на публіці чи ні, є свій час. На даний момент у нас немає нових розробок, які ми були б готові обговорити.".

Очевидно було б припустити, що Fox впроваджує виносну ручку керування вилкою з електроприводом.

Електроручки не новинка в велоспорті(задаємо той самий Suntour Axon ELD), вони потребують дуже мало енергії та мають значно кращий захист від бруду та води, навідмінно від механічних. Проте чи обмежиться все лише ручкою?

Судячи з усього зараз Fox займається розробкою магнітореологічної системи демпфування, схожoї на ту, що використовується в підвісці Delphi в автомобілі Chevrolet Corvette. Дейв Баттербі(Dave Batterbee) розробив цю систему для гірських велосипедів після чого він почав працювати на Fox Racing Shox в червні 2010-го.

В даній системі використовуються акселерометри, що визначають вплив на неї різноманітних сил та надсилають інформацію до центрального «мозку», який керує напругою, що подається на камеру демпфера. Наскільки швидко це працюватиме? Аналогічна система в Corvette виконує по 1000 таких операцій за секунду.

Цілком імовірно, що новинка не омине і задніх амортизаторів Fox.

Дана розробка має стати електронним аналогом Fox Terralogic проте без додаткових рухомих частин, зі значно швидшою реакцією та більш гнучкими налаштуваннями.

Схожі статті

Fox поділились інформацією про електронну підвіску iCD
SCHWALBE RACING RAY, RACING RALPH
ЄВРОБАЙК 2022 - міжнародна велосипедна виставка

Прокоментувати статтю