В жовтні 2014 року учасники музичного гурту Фолькнери вирушили в подорож тринадцятьма країнами до Австралії і подолали 25000 дивовижних кілометрів. Це не просто мандрівка, а етно-культурний проект, в рамках якого відбувається своєрідний діалог між світами: музики Ярина Квітка і Володимир Муляр вбирають навколишні дива і дарять світові свою творчість.

 
Інтерес до велоподорожей і музика поєднались для Фолькнерів у справу життя. З початку десятих Ярина і Володя їздили містами і селами України і близького зарубіжжя, збирали місцевий фольклор, писали про це в блог і знімали відеороліки, а наприкінці 2014 року з підтримкою медіа стартували з головної площі країни до зеленого континенту.
Folkneri - dvokolisni Khroniki
 
Окрім суто туристичного спорядження, в баулах мандрівників є музичні інструменти, під звуки яких стираються будь-які мовні кордони. Там, де приймали українських мандрівників, лунала музика. Імпровізовані концерти Фолькнерів лунали в домівках, на вулицях, на пляжі. В Ірані збирались цілі аншлаги з сусідів, запрошених господарями з приводу приїзду іноземних гостей і мовний бар'єр не ставав на заваді.
Folkneri - dvokolisni Khroniki
Отже, Володимир з Яриною проїхали пів-України, Румунію, Болгарію, Туреччину, Іран, Індію, Непал, М'янму, Таїланд, Малайзію, Індонезію, Сінгапур і нарешті докрутили до Австралії, де 8 квітня 2016 року у них народився хлопчик Марко. Дитина стала мандрівником ще до дня свого народження. З цим у Фолькнерів були пов'язані величезні труднощі через коштовність медичного обслуговування в Австралії. Лікарня виставила рахунок у 191 тисячу австралійських доларів і довгий час тягнула з відповіддю на запит списати частину боргу. Втім, силами небайдужих українців вдалось назбирати половину суми, а керівництво кліники пішло на зустріч, прийнявши лише ту суму, яку вдалось зібрати.
 
Родина залишалась на зеленому континенті до середини австралійського літа, а 25 січня планує вирушити в дорогу знов. Фолькнери дістались своєї мети і мали в 2016 році повернутись до України, але неймовірні пригоди надихнули Ярину і Володимира поставити більшу мету — розширити маршрут подорожі до навколосвітньої, побачити країни американського континенту і познайомити світ з українською музикою.
 
Перший етап другої фази подорожі — Малайзія і Таїланд продовжується на велосипедах TREK X-caliber 7 та TREK Cali SL. Бажаємо мандрівникам, аби де б вони не знаходились, люди всюди розуміли повідомлення, яке посилають наші співвітчизники мовою звуків! Легкої вдачі вам і добрих посмішок!
Folkneri - dvokolisni Khroniki

Сетежети за пригодами можна на сторінці відчайдухів
Більше фото там же, або у галереї

Схожі статті

"Двоколісні хроніки" на велосипедах Trek!
Веломузыканты «Фолькнеры» снова отправляются в путь!
Щира подяка G-protect!

Прокоментувати статтю