Дискові гальма у шосейному спорті опинилися під тимчасовою забороною.

Вже усі вело сторінки облетіло це фото, на якому зображені травми Francisco Ventoso, отримані після "зустрічі" з дисковими гальмами у завалі на Париж-Рубе.

травма від дискових гальм

Нагадаємо: за 120 кілометрів до фінішу на перегонах стався серйозний завал. Франциско Вентосо побачивши початок завалу встиг загальмувати, але нещадна інерція кинула його на гонщика , що був попереду з велосипедом на дискових гальмах. Видряпавшись із завалу, спортсмен спробував продовжити гонку, і тільки тут помітив величезний поріз "аж до кістки".
Коли медичну допомогу було надано, Франциско Вентосо виступив з заявою, в якій зазначив, що він завжди підтримував інновації у спорті, але нововведення не мають калічити учасників змагань.

Тимчасом, Голова комісії по обладнанню Міжнародного союзу велосипедистів (UCI) Харальд Тидеманн Хансен заявив, що відсьогодні діє тимчасова заборона на використання дискових гальм у шосейних змаганнях.
А представник Асоціації професійних велогонщиків Лаура Мор розповів:
«Ми попросили зупинити тестування дискових гальм. Можливо вони будуть зупинені. Зараз наша задача полягає в тому щоб оцінити ризики для здоров'я велогонщиків. Ми декілька місяців звертались до UCI з проханням заборонити використання цього типу гальм, бо вони небезпечні. Необхідно знайти оптимальне рішення.»

«Невже нам знадобилась ця страшна аварія, щоб зрозуміти що це погана ідея? Скільки гонщиків хотіли дискові гальма? Да майже ніхто.» - вважає Рорі Сазерленд, товариш Вентосо по команді.

Нагадаємо, що вперше про можливість дозволу на використання дискових гальм у шосейних перегонах, почали говорити ще рік тому.

Схожі статті

Професіонали не хочуть дискові гальма
Shimano оновила лінійку Sora та офіційно анонсувала Metrea
14 ідей які змінили їзду на гірських велосипедах

Прокоментувати статтю