Деніз Мюллер не побила абсолютний рекорд швидкості на велосипеді, але побила рекорд швидкості для жінок

Офіційний час Мюллер на соляному озері Бонневіль склав 236,84 км/год. Встановивши рекорд швидкості для жінок на велосипеді, який рухався за дерні сліп-стрімом, вона все ж не змогла побити абсолютний рекорд, встановлений нідерландським велосипедистом Фредом Ромпельбергом в 1995 році, який зміг розігнатися до 267,7 км/год. 

Через дощ над соляним озером Мюллер не змогла спробувати перевершити попередній результат в останній день чотириденних заїздів. Мюллер сказала, що маючи ще один день в запасі, могла б спробувати побити рекорд свого тренера Джона Ховарда, який в 1985 році розігнався до 243,65 км/год.

"Ми готувались додати якнаменш 16 км/год до максимальної швидкості, але не змогли", — сказала гонщиця у вівторок вночі, повертаючись з озера додому до Каліфорнії з тренером та водієм-дерні Ши Хольбрук. "Ми недовго міркували і вирішили спробувати ще раз наступного року."

Тим не менш, результат у 236,84 км/год вражає. В цьому заїзді велосипед тягнеться за автомобілем до 144 км/год, а потім райдер має крутити педалі самостійно, зберігаючи найкоротшу дистанцію за ТЗ, аби не випасти із аеродинамічного мішка.

Ховард зазначив, що Деніз Мюллер їхала коротшу дистанцію, ніж він сам та Фред Ромпельберг під час їхніх спроб. "Ми не могли розігнатися до 248 км/год на дистанції в 4 милі, нам потрібно було 5."

Мюллер та Хольбрук планували в останній день компенсувати скорочену дистанцію скорішим розгоном з нуля до 144 км/год, але слідування за дерні виявилось на практиці інакшим від запланованого.

"Якось так мені здавалось, що розгін буде лінійним, але все значно складніше. Вихор спочатку засмоктував мене ближче до автомобіля, а потім відштовхував назад. Коли я намагалась підлаштуватися під потік повітря, зненацька відкатувалась. Ми з Ши на тренуваннях відпрацьовували синхронність дій. Ши розгонялась, коли я наближалась до авто та відпускала педаль акселератора, коли я опинялась позаду. Чотири з наших спроб закінчились за одним і тим же сценарієм: я була позаду. Ми старалися."

Мюллер мала лише два дні із можливих чотирьох, щоб спробувати побити світовий рекорд. В один з днів команда була змушена відвезти свій 550-сильний Range Rover Sport SVR до Солт-Лейк Сіті через те, що сіль завдала шкоди до однієї з багатьох електронних систем автомобіля.

Тим не менш, Мюллер, Ховард та Хольбрук вважають отриманий результат успішним.

"Ми вели телеметрію всього, що може вплинути на результат, щоб потім не мати темних плям в розумінні які процеси на нього впливають. Ми встановили рекорд швидкості серед жінок та вже відіслали дані до Книги рекордів Гіннеса."

Джерело

Схожі статті

Деніз Мюллер нарешті побила світовий рекорд швидкості на велоипеді!
Новый мировой рекорд скорости на велосипеде
Велоспорт: Крупечкайте установила мировой рекорд

Прокоментувати статтю