Наука підтверджує те, що багато хто з нас і без того знає: педалювання робить нас дійсно щасливими..

Під час будь-якої покатеньки ви отримуєте цілу купу нейрохімічних речовин, таких як серотонін і допамін, що полегшують біль та покращують настрій, - говорить Кім Чроністер, психолог з Лос-Анджелесу. Ви також отримуєте заряд ендорфінів, який стимулює роботу тих самих рецепторів у вашому мозку, як і деякі знеболюючі.

 

Якщо ви коли-небудь називали велосипед своїм "наркотиком", ви навряд здивуєтесь, почувши, що фізичні вправи і куріння "травки" викликають взаємодію з одними й тими ж ділянками мозку. Під час дослідження, проведеного у 2015 році на пацюках, вчені зауважили, що пробігшись в колесі, тварини демонстрували менш тривожну поведінку. Але коли вчені заблокували піддослідним ендоканабіноїдні рецептори (ті самі, які подразнює марихуана), пацюки були позбавлені вищеописаного ефекту після пробіжки в колесі.

 

Вчені відшукали аналогічні докази і в дослідженні груп людей, одна з яких бігала або крутила педалі з помірною інтенсивністю, а друга - просто сиділа протягом 50 хвилин. Дослідження показали високий вміст в крові представників активної групи анандаміду - хімічної речовини, яка формує зв'язок з ендоканабіноїдними рецепторами.

 

 

Та й це ще не все! Регулярні фізичні вправи формують нові дофамінові рецептори, вважає Чроністер. Це означає що з часом все більша кількість дофаміну, який генерується під час навантажень, потраплятиме у ваш мозок. 

Отже висновок: катайте частіше і ви завжди будете катати щасливими. 

Джерело>>

Схожі статті

Велосипедні педалі Wellgo
Eta: незвичайний і найшвидший велосипед в світі.
Нове надходження педалей Wellgo

Прокоментувати статтю