Відомий британський тату художник Алекс Бінні втратив дружину у велосипедній аварії. Подія сталась в червні 2015 в Брайтоні, де жінка їхала на велосипеді і в результаті травми голови - загинула. Це спонукало художника привернути увагу велосипедистів до необхідності вдягати шоломи під час їзди. 
 
Намагаючись підвищити рівень обізнаності людей про можливі травми голови та їх наслідки, Бінні об'єднався з мистецтвознавцем та спеціалістом з травм головного мозку щоб організувати унікальну благодійну виставку. Відомі художники, модельєри, ювеліри та ілюстратори, що погодились брати участь в проекті, отримали шолом Lazer Sport, який вони могли використати в якості полотна для своїх творінь. Митці не були обмежені тематикою і будь-якими іншими рамками, буквально роби з ним все, що хочеш. Результати були дійсно вражаючими.
 
Пізніше усі ці шоломи були виставлені на аукціоні в Headway - благодійній організації, яка допомагає людям реабілітуватись після травм мозку і адаптуватись до подальшого життя. Найдорожчим лотом виявився шолом авторства Грейсона Перрі, за нього покупець віддав 13000 фунтів стерлінгів.
 
А який з експонатів найбільше сподобався вам?

Схожі статті

Розпродаж шоломів LYNX!
Кепка замість шолому. В Лісабоні захищати голову стало не обов'язково
Вело-рок, 7 сентября, Киев, Голосеевский парк

Прокоментувати статтю