Амортизатор в гріпсах від Revolution: Shock Absorbing Grip System

Зображення


Так, ви прочитали все вірно. В цих гріпсах є амортизатор. Забудьте про амортизаційні вилки, штоки і навіть виноси керма, чуваки з Revolution зробили аморт всередині гріпси! Гаразд, не забудьте, але якщо серйозно, Revolution дійсно підходять з незвичної сторони. Їхня система амортизації доволі проста: розробка, що вже чекає видачі патенту, ізолює гріпсу від безпосереднього контакту з кермом, зменшуючи амплітуду вібрацій і пом'якшуючи удари, що зводить нанівець втому в передпліччях, коли ти скачеш на розколбасах.

Зображення

Обговрення на форумі

Revolution бачить свою систему, яку налаштовує під себе користувач, як наступний логічний крок еволюції МТБшної гріпси. І хоча як для гріпси вони можуть здаватись занадто дорогими, вони не дорогі як для амортизуючої системи, до того ж вони розроблені так, щоб будь хто міг відремонтувати їх власноруч. Хоча вони розроблялись для того, щоб полегшити почуття втоми кистей і передпліч, інженери Revolution самі того не очікуючи здивувались реальному підвищенню швидкості. Якщо ви добре подумаєте, в цьому є раціональне зерно: пом'якшуючи удари по рукам, які передаються далі до верхньої частини тулуба, ви дозволяєте собі їхати більш впевнено і, відповідно, швидше.



Будучи в розробці два роки поспіль, Shock Absorbing Grip System розвиває ідею амортизації для велосипеда. Від шин до вилки і упругої "гри" керма, гріпса — це наступний рівень контакту людини з велосипедом і дорогою, по якій ви їдете. На перший погляд ви напевно скажете, що хотіли б триматись навпроти за щось міцне, але факт полягає в тому, що ваши руки і так весь час ковзають по гріпсі, а спеціально викликаний люфт в системі слабкий, але ефективний.

Зображення


Звісно, що тут немає багато вільного місця для широкої амплітуди, тож справа не дійде до суперечки скільки дюймів (в наявному випадку — міліметрів) ходу краще, а скільки не краще. Revolution стверджує, що ви не зможете помітити рух гріпси під час катання. В макроскопічному масштабі це буде схоже скоріш на те відчуття, коли ви тримаєте кермо за м'яку гріпсу, а в мікро- — що поверхня жорстка. До цього Revolution додає, що амортизація принесе користь для людей, що страждають від тендовагініту, адже гріпси пом'якшують постійні вібрації, шкідливі для зв'язок.

Гріпса має трохи більший діаметр, ніж звичайна. Всередину вставлені змінні абсорбуючі картриджі, які працюють в будь-якому напрямі. Проставочні шайби дозволяють налаштувати жорсткість амортизування в широкому диапазоні від дуже м'якої до адськи жорсткої. Це означає, що ви можете власноруч спробувати чи працюють вони як заявлено, чи може це просто тупа маркетингова балаканина. Мабуть, можливість тонкого налаштування — найкраще, що може запропонувати цей винахід для тих, хто має сумніви. 


Гріпси зроблені в США і пропонуються у вигляді готового набору, а також у вигляді окремих запчастин. Вони мають таку ж довжину, що й звичайні; можна вибрати два популярні зовнішні діаметри — 31 та 34 мм. Revolution вважає, що будь ти будь ким від кантрійника до ДХшника, гріпси дозволять отримати більше задоволення від катання.

Shock Absorbing Grip System з усім, що потрібно для встановлення на кермо, коштує 110$. Набори для ремонту з новими сорочками, новими вставками і заглушками (всі деталі прогумовані) відберуть у вас 35$. Будь-яка запчастина також доступна окремо, тож ви можете купити витратні матеріали на далеку перспективу без необхідності замінювати весь вузол разом час від часу.

Компанія настільки впевнена, що вони вам сподобаються, що пропонує 30-денний манібек.

Схожі статті

Новий єдиний амортизатор TFTuned
Амортизатор Cane Creek DB Air.
Що поєднує мультитул і вісь каретки?

Прокоментувати статтю