Це наш список МТБ інновацій, ви можете з ним не погоджуватися. 

Весь розписаний, наворочений велосипед не з'явився раптом з нізвідки. Це результат еволюційного розвитку. З самих ранніх днів появи гірського велосипеда винаходи поширювалися і з'являлися все частіше.

Ось наш список того, що на наш погляд суттєво вплинуло на розвиток МТБ:

1. Hyperglide

Перш, ніж Шимано винайшло Hyperglide - спеціальний профіль зубів касети, перемикання передач на гірському велосипеді було досить важким. Коли Шимано представило касети Hyperglide® (а з ними і провідні зірки) перемикання стало набагато кращим. Це дало можливість перемикати передачі під навантаженням. Тепер не було необхідності постійно підлаштовувати натяг троса перемикання перед кожним підйомом, після спуску.

2. Riser

Коли з'явилося кермо з підйомом (riser) в один момент світ МТБ розділився на тих хто катається для задоволення і тих хто тренується на результат.
Більше не було необхідності звикати до гоночної посадки з низько опущеною головою. З таким кермом вага велосипедиста стала зміщена до центру і додаткова ширина керма допомагала контролювати велосипед.

3. V brakes

Деякі можуть заперечити, що тут треба згадати дискові гальма, але їм було потрібно багато часу, щоб стати надійними, прийнятними й легкими. Тоді як v-brake з'явилися миттєво і змінили процес гальмування, як день змінює ніч. Стало можливим зупинити й контролювати гірський велосипед на крутих спусках. Це розкрило потенціал гонщиків.

Детальніше...

Схожі статті

На муниципальных велосипедах Копенгагена установят велонавигаторы
Мэр Рима создал отряд телехранителей на велосипедах
Нова колекція окулярів TIFOSI 2016

Прокоментувати статтю