Велосипед - кращий спосіб зміцнити своє здоров'я.

 

Ми всі знаємо та розуміємо, що будь-які фізичні навантаження обов’язково відображаються на Вашому здоров’ї. А правильна методика фізичних вправ поліпшує самопочуття та стан організму. Сьогодні існує багато варіантів ведення здорового образу життя або просто підтримки гарного фізичного стану: тренди на заняття фітнесом або йогою, тренажерний зал, кросфіт, біг, теніс, футбол та багато іншого. Кожен сам вибирає для себе, що йому до душі. То ж поговоримо про те, що могло би Вас зацікавити та зробити вибір саме на користь велосипеда.

Сидиш в офісі цілий день, клацаєш мишкою, безліч інформації, телефонні дзвінки, метушня і… ловиш себе на думці або на погляді у вікно – як там зовні прекрасно. А в тебе в голові купа сплетених поміж звивин думок. Скажете, що на такі думки натрапляють тільки жирненькі офісні пацючки? Звісно ж ні. Ситуацію можна змоделювати на прикладі будь-якої сфери діяльності, в тому числі пов’язаною з фізичним навантаженням.

Trek Marlin 6 купити велосипед Київ, Одеса, Львів, Харків, Дніпро

На фото велосипед TREK Marlin 6 2020

 

То ж чому та кому доречним буде вибір такого хобі як велосипед?

 

Перш за все, велосипед є засобом емоційного розвантаження, зняття стресу та очищення від зайвих думок та інформації. Поліпшення самопочуття в такий спосіб вже позитивно впливає на здоров’я і зовсім не залежить від сфери Вашої діяльності (офісний працівник, касир/продавець, адвокат, стоматолог і т.д.).

 

По друге, велосипед може стати інструментом та спортивним знаряддям для поліпшення фізичного стану. І в цьому напрямку все залежить наскільки далеко Вас затягне. Адже паралельно-поступово приводяться до ладу всі системи організму: опорно-рухова система, серцево-судинна, легенева, імунна, м’язова.

 

Розглянемо основні фактори поліпшення здоров’я, або топ позитивних напрямків від велосипеда:

 

користь велосипеда-покращення сну

  • Покращення сну.

Вранішні поїздки велосипедом дозволяють організму прокинутись та збільшити продуктивність впродовж дня. Вечірні поїздки сприяють зменшенню рівня кортизолу та виникнення безсоння.

 

користь велосипеда-покращення емоційного стану

  • Поліпшення емоційного стану.

Велосипед дозволяє отримати дозу гормонів щастя. Зміцнюється нервова система, самопочуття, настрій. Велосипед – найкращий спосіб «випустити пар» після робочого дня.

 

користь велосипеда-збільшення витривалості

  • Збільшення витривалості.

Систематичне використання велосипеда збільшує витривалість організму. Від цього ви відчуваєте бадьорість та легше переносити навантаження впродовж дня.

 

користь велосипеда - поліпшення травлення

  • Поліпшення травлення.

Їзда на велосипеді покращує обмін речовин у Вашому організмі. Збільшується апетит та пришвидшується перетравлення їжі.

 

користь велосипеда - зниження ваги

  • Зниження ваги.

Якщо ви ведете малорухливий спосіб життя, будьте готові до швидкого спалювання калорій. А швидкі виїзди на невеликі відстані спалюють жир в декілька разів швидше.

 

користь велосипеда - покращення стану шкіри

  • Покращення стану шкіри.

Пришвидшена циркуляція крові при їзді на велосипеді сприяє швидкій доставці кисню кліткам шкіри, виводячи при цьому токсини. Велопрогулянки створюють ідеальні умови для вироблення організмом колагену, який сповільнює появлення зморшок.

 

користь велосипеда - зміцнення серцево-судинної системи

  • Зміцнення серцево-судинної системи.

Кардіонавантаження, якому сприяє їзда на велосипеді призводить до зміцнення сердечного м’язу, знижує рівень холестерину, підвищує тонус судин.

 

користь велосипеда - підвищення м'язевого тонусу

  • Підвищення м’язового тонусу.

Регулярні поїздки тренують м’язи ніг, рук, спини, грудей. Покращується їх форма, підвищується витривалість.

 

користь велосипеда - покращення зору

  • Покращення зору.

Катання на велосипеді корисно для тренування очей, адже в момент проходження маршруту очі постійно фокусуються на предметах, які знаходяться на різній відстані. Таке тренування м’язів ока дозволяє упереджувати розвиток короткозорості, покращити гостроту зору.

 

користь велосипеда - зміцнення імунітета

  • Зміцнення імунітету.

Регулярні поїздки на велосипеді підвищують здатність організму протистояти сезонним захворюванням (грип, простуда). 

 

 

Підсумовуючи, з велосипедом Ви покращите свій психоемоційний стан, матимете гарне самопочуття, приємний зовнішній вигляд, стійкий імунітет. І це ще не все, вище зазначені лише основні аспекти Ваших змін і все у більшому залежить від «кількості» велосипеда у Вашому житті. Особливо цікаво стає, коли грань «кататися» на велосипеді переростає в «тренуватися» на велосипеді.

Якщо Ви маєте непереборне бажання кататись на велосипеді, зверніться до фахівців, які допоможуть підібрати велосипед. До прикладу у магазині Велодім.Київ, ви можете отримати кваліфіковану консультацію щодо вибору велосипеда. 

Не спокушайтесь на велосипеди ввезені незаконним шляхом, обирайте оригінальні велосипеди відомих брендів, які офіційно потрапили до веломагазинів, до прикладу: TREK, KELLYS, MARIN 

Також у магазині Велодім.Київ ви можете обрати оригінальні дитячі велосипеди RoyalBaby та унікальні моноцикли QU-AX

 

 

Схожі статті

Легендарні сідла Selle SMP доступні до придбання!
Велосипед визнано самим швидким видом транспорту в Мілані.
Навіщо людям похилого віку кататися на велосипеді?

Прокоментувати статтю