Навіть ганяючи на велосипеді по звичайній дорозі, багатьом з нас "щастило" опинитися в лікарні. Здається, що на бездоріжжі все трохи простіше - нема навіжених автомобілістів, дощових зливів і інших типових для нашої країни перешкод. Але є такі траси, підкорити які здатні лише велосипедюги зі "сталевими яйцями". Ось деякі з них.

White Line, Арізона

Одна маленька помилка може дорого обійтись кожному, хто спробує проїхатись по "білій лінії". Як бачите на відео, кут маршруту досить-таки серйозний. Велосипедист має неабияк довіряти своїм покришкам і вмінню тримати рівновагу.

Скелі Мохер, графство Клер

Погодьтеся, існує певна кореляція між красою стежки та її небезпекою. «Скелі Мохера» є дуже вдалим прикладом цього порівняння. Але навряд чи вам вдасться помилуватись пейзажем під час їзди, адже на трасі є дуже багато ділянок з сюрпризами, які проїжджаються зовсім не так, як виглядають. На мить втратиш пильність і все, друзі тільки й встигнуть прокричати тобі вслід "Прощавай".

Pasubio, Віченца

Маршрут Пасубіо практично "вирізаний" в схилі гір на півночі Італії. Виглядає він не так і складно, порівняно з іншими в цьому огляді. Тому і приваблює увагу до себе менш досвідчених велосипедистів. Помилка останніх може торкнутись не лише їх самих, а й тих, кому не пощастило проїжджати поряд. На це варто зважати.

Yungas Road, Болівія

Любителі лісистих зелених гір безумовно оцінять цю дорогу. Але будьте обережними, адже не дарма її прозвали "Дорога смерті". І не просто так, - щороку на маршруті прощаються з життями від 200 до 300 мандрівників. Замість милуватись довколишньою природою, на цьому трейлі вам доведеться стежити за змінами примхливої погоди, несподіваними поворотами та іншими учасниками дорожнього руху. Деякі з найкрасивіших ділянок дороги Юнгас досить широкі, щоб давати змогу місцевим їздити там на широких вантажівках. Юнгас - лише для найвимогливіших шукачів гострих відчуттів. 

Goat Gully, Велосипедний парк Вістлер

Будь-який маршрут небезпечний, якщо ви не дотримуєтесь належних заходів обережності та не приділяєте належної уваги умовам. Гоат Гуллі збоку виглядає досить звичайним. Ну подумаєш, якісь коріння, скелясті ділянки та каменюки. І це оманливе відчуття безпеки грає з багатьма самовпевненими райдерами злий жарт навіть в безхмарний день з хорошою видимістю.

Схожі статті

Велосипедні педалі Wellgo
70-річна бабуся подолала знамениту "Дорогу смерті" в Болівії
Велосипедні рами Kellys 2015 вже у продажу!

Прокоментувати статтю